Úvodná strana Výživa a chudnutie Potraviny Sladidlá Trstinový cukor

Trstinový cukor

Tak zvaný "hnedý" cukor je z chemického hľadiska tiež sacharóza, získaná však z cukrovej trstiny. Má nezameniteľnú karamelovú príchuť, ktorá súvisí s prítomnosťou prírodnou melasy. Trstinová melasa je látka bohatá na vitamíny, minerály (sodík, draslík, vápnik, železo, chróm , zinok, selén, mangán, molybdén, meď, horčík, fosfor a ďalšie) a niektoré aminokyseliny. Z pohľadu výživových hodnôt je na tom trstinový cukor podobne ako cukor repný. Tiež sa jedná o disacharid sacharózu, s GI okolo 60, ale vďaka trstinovej melase sa dá povedať, že ide o niečo zdravšiu alternatívu cukru repného.

V tejto kategórii doporučujeme


Načítavam

Trstinový cukor - detailný popis

Hnedá farba trstinového cukru

V súvislosti s jeho hnedou farbou je potrebné upozorniť, že nie každý hnedý cukor je cukor trstinový. Môže ísť aj o cukor repný, ktorý je buď nerafinovaný s prítomnosťou repnej melasy, zafarbený karamelom alebo do neho bola repná melasa dodatočne pridaná. Vždy si preto radšej pozorne prečítajte informácie na obale.

Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam
Spýtajte sa lekárnika