MojaLekáreň.sk

Psie granule ako krmivo - kto ich má rád a kto nie?

Všetky granule pre psov nie sú rovnaké. Rovnako ako pri ľudskej strave by sme mali dbať na to, aby váš domáci miláčik dostával všetky zložky, ktoré potrebuje. Ak vám to finančná situácia dovoľuje, zaobstarajte mu radšej kvalitné granule pre psov. To isté platí aj pre granule pre mačky. Aj pre ne je lepšie siahnuť po prémiových radoch.

Psie granule ako krmivo - kto ich má rád a kto nie?
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Aké granule pre psov u nás môžete získať

V našom obchode nájdete kvalitné granule pre mini, malé, stredné a veľké plemená psov. Môžete si tiež vybrať, či chcete granule pre dospelých psov alebo pre šteňatá. Čo sa týka druhov mäsa, ktoré granule obsahujú - máte naozaj široký výber, od kuracieho, jahňacieho, rybieho až po morčacie či kačacie a ďalšie. A keďže psy môžu mať aj svoje špecifické stravovacie potreby, nájdete tu aj granule pre psy s citlivým trávením, psy s nadváhou, gravidné a dojčiace feny alebo psy v raste.

Na čo sa zamerať na obale granúl pre psov

  • percentuálne zloženie všetkých surovín
  • uvedenie technológie výroby šetrnej k životnému prostrediu
  • pôvod mäsa použitého výrobcom
  • vyhlásenie o kontrole výroby a prípadne o vykonaných testoch krmiva

Okrem mäsa by mala byť v granuliach aj vhodná príloha. Môžu to byť zemiaky, ryža alebo obilniny, napríklad jačmeň alebo špalda. Súčasťou by mala byť aj mrkva, jablká a bylinky na lepšie trávenie. 

Výber psích granúl závisí aj od veku psa

Hoci psy potrebujú mäso, treba brať do úvahy ich vek. Napríklad príliš veľa bielkovín môže spôsobiť, že šteňa príliš narastie, a ich nedostatok môže spôsobiť problémy dospelému psovi.

V závislosti od veku vášho psa, jeho veľkosti a ďalších kritérií (ako je aktivita, gravidita atď.) môžete ľahko získať takú, ktorá mu bude plne vyhovovať. Granule pre šteňatá budú mať určite iné zloženie ako granule pre staršie psy.

Nekvalitné vs. kvalitné psie granule

Psy potrebujú mäso, aby správne fungovali. Pri výbere granúl preto sledujte obsah mäsa v granule. V zložení by mal byť vždy uvedený na prvom mieste. Mäso v granuliach sa dodáva v rôznych formách - mrazené, čerstvé alebo vo forme mäsovej múčky (nie však mäsovo-kostnej múčky, ktorej by ste sa mali vyhýbať).

Zaujímajte sa o mäso použité v peletách. Ak na obale vidíte slová ako "mäso živočíšneho pôvodu", je to len dôkaz, že ide o nekvalitné krmivo. Hoci v tých "supermarketových" sa takéto informácie čítajú ťažko, v zložení kvalitných psích granúl si môžete prečítať percentuálny podiel jednotlivých zložiek. Určite chcete vedieť, čím svojho psa kŕmite!

Iné alternatívy krmiva pre psov

Ak sa vám stále nepáči myšlienka granúl ako stravy pre vášho domáceho miláčika, máte aj iné možnosti. Môžete mu samozrejme variť, napríklad ryžu so zeleninou a mäsom. Ďalšou možnosťou je BARF, ktorý zohľadňuje prirodzenú stravu vášho psa - obsahuje surové mäso, kosti, zeleninu, ovocie a bylinky.

Ak sa rozhodnete kŕmiť svojho psa týmto spôsobom, nezabudnite si ho najprv preštudovať. Pes je veľmi pohyblivé zviera, preto musí mať všetko, čo potrebuje na správny vývoj a trávenie. Aby mu niečo nechýbalo, je potrebné mať potrebné vedomosti. Pri kvalitných granuliach to ich zástancovia uvádzajú ako výhodu - celá strava je v jednej miske.

Témy článku
Zvieratá
Navštívte súvisiace produktové kategórie
Granule pre psov Krmivo pre psov

Prečítajte si tiež

Lymská borelióza je infekčné ochorenie, ktoré do nášho organizmu doručí nakazený kliešť, vo chvíli, keď začne sať krv. Lymskou boreliózou sa na Slovensku ročne nakazí zhruba tri a pol tisíc ľudí. Ide…

viac

Tiež ste sa stretli s názvami prvá, druhá, tretia, štvrtá, piata, šiesta a siedma detská choroba? Číslovanie chorôb pochádza z čias, keď sa ešte veľa nevedelo o tom, čo choroby spôsobuje. Tieto…

viac

Bielkoviny sú základnými stavebnými prvkami nášho tela a telo sa bez nich nezaobíde. Získava ich prostredníctvom stravy a neukladá ich. Proteíny sú veľmi obľúbené u športovcov, pretože pomáhajú…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.