Kokosový cukor sa v Ázii používa ako obľúbené sladidlo už stovky rokov, ale u nás si naň ešte len začíname zvykať. Východiskovou surovinou na jeho výrobu je nektár z kvetov kokosovej palmy. Ten sa zahrievaním zahusťuje na sirup, z ktorého sa odparovaním vody vytvárajú kryštáliky, ktoré svojou farbou a konzistenciou napokon pripomínajú nerafinovaný trstinový cukor.
Výhodná cena
Cukor vyrobený z nektáru vybraných kvetov paliem Cocos nucifera.…
3,99 € 3,62 € -9 %
Kokosový cukor je získaný z nektáru kokosových kvetov a má oproti…
6,89 €
Výživový doplnok
Kokosový palmový cukor je sladidlo s veľmi nízkym glykemickým indexom.
3,69 €
Cukor z nektáru kvetov kokosovej palmy v bio kvalite.
3,99 €
3 za cenu 2
Kokosový cukor v BIO kvalite, ktorý sa získava z okvetia kokosových…
2,59 €
3 za cenu 2
Obľúbená náhrada za najčastejšie používaný biely rafinovaný cukor…
4,59 €
Kokosový sirup ako alternatíva cukru alebo medu. Vyskúšajte ho pri…
3,99 €
Kokosový cukor v BIO kvalite získaný z okvetia kokosových paliem.
4,29 €
Prírodné sladidlo, ktoré je produktom ekologického poľnohospodárstva.
2,49 €
Balíček vyčarí úsmev na perách nielen priaznivcom zdravej stravy, ale…
18,99 €
3 za cenu 2
Kokosový sirup je prírodné sladidlo s jemnou karamelovou chuťou,…
Z výživového hľadiska ide o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celý rad vitamínov a minerálov (vitamíny skupiny B, horčík, draslík, zinok a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, čo z neho robí potravinu s nízkym GI.
Vďaka vysokému obsahu antioxidantov sa mu pripisujú pozitívne účinky na zdravie, ale vedecké dôkazy zatiaľ nie sú k dispozícii. V kuchyni má široké využitie - pridáva sa do koláčov, používa sa pri pečení, dáva sa do cereálií a je vhodný ako sladidlo na sladenie nápojov, a to teplých aj studených.
Kategóriu Kokosový cukor nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz
Kokosový cukor sa v Ázii používa ako obľúbené sladidlo už stovky rokov, ale u nás si naň ešte len začíname zvykať. Východiskovou surovinou na jeho výrobu je nektár z kvetov kokosovej palmy. Ten sa zahrievaním zahusťuje na sirup, z ktorého sa odparovaním vody vytvárajú kryštáliky, ktoré svojou farbou a konzistenciou napokon pripomínajú nerafinovaný trstinový cukor.
Z výživového hľadiska ide o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celý rad vitamínov a minerálov (vitamíny skupiny B, horčík, draslík, zinok a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, čo z neho robí potravinu s nízkym GI.
Vďaka vysokému obsahu antioxidantov sa mu pripisujú pozitívne účinky na zdravie, ale vedecké dôkazy zatiaľ nie sú k dispozícii. V kuchyni má široké využitie - pridáva sa do koláčov, používa sa pri pečení, dáva sa do cereálií a je vhodný ako sladidlo na sladenie nápojov, a to teplých aj studených.
Kategóriu Kokosový cukor nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.