Kokosový cukor sa v Ázii používa ako obľúbené sladidlo už stovky rokov, ale u nás si naň ešte len začíname zvykať. Východiskovou surovinou na jeho výrobu je nektár z kvetov kokosovej palmy. Ten sa zahrievaním zahusťuje na sirup, z ktorého sa odparovaním vody vytvárajú kryštáliky, ktoré svojou farbou a konzistenciou napokon pripomínajú nerafinovaný trstinový cukor.
Cukor z nektáru kvetov kokosovej palmy v bio kvalite.
3,49 €
◉
Kokosový cukor je získaný z nektáru kokosových kvetov a má oproti…
6,69 €
Výživový doplnok
◉
Kokosový palmový cukor je sladidlo s veľmi nízkym glykemickým indexom.
3,69 €
Cukor vyrobený z nektáru vybraných kvetov paliem Cocos nucifera.…
4,49 €
Kokosový sirup je prírodné sladidlo s jemnou karamelovou chuťou,…
4,99 €
Výhodná cena
Kokosový cukor v BIO kvalite, ktorý sa získava z okvetia kokosových…
2,49 € 2,12 € -15 %
Prírodné sladidlo, ktoré je produktom ekologického poľnohospodárstva.
2,19 €
Kokosový cukor v BIO kvalite získaný z okvetia kokosových paliem.
4,39 €
Obľúbená náhrada za najčastejšie používaný biely rafinovaný cukor…
4,39 €
Z výživového hľadiska ide o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celý rad vitamínov a minerálov (vitamíny skupiny B, horčík, draslík, zinok a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, čo z neho robí potravinu s nízkym GI.
Vďaka vysokému obsahu antioxidantov sa mu pripisujú pozitívne účinky na zdravie, ale vedecké dôkazy zatiaľ nie sú k dispozícii. V kuchyni má široké využitie - pridáva sa do koláčov, používa sa pri pečení, dáva sa do cereálií a je vhodný ako sladidlo na sladenie nápojov, a to teplých aj studených.
Kategóriu Kokosový cukor nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz
Kokosový cukor sa v Ázii používa ako obľúbené sladidlo už stovky rokov, ale u nás si naň ešte len začíname zvykať. Východiskovou surovinou na jeho výrobu je nektár z kvetov kokosovej palmy. Ten sa zahrievaním zahusťuje na sirup, z ktorého sa odparovaním vody vytvárajú kryštáliky, ktoré svojou farbou a konzistenciou napokon pripomínajú nerafinovaný trstinový cukor.
Z výživového hľadiska ide o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celý rad vitamínov a minerálov (vitamíny skupiny B, horčík, draslík, zinok a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, čo z neho robí potravinu s nízkym GI.
Vďaka vysokému obsahu antioxidantov sa mu pripisujú pozitívne účinky na zdravie, ale vedecké dôkazy zatiaľ nie sú k dispozícii. V kuchyni má široké využitie - pridáva sa do koláčov, používa sa pri pečení, dáva sa do cereálií a je vhodný ako sladidlo na sladenie nápojov, a to teplých aj studených.
Kategóriu Kokosový cukor nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz
Najskôr sa musíte prihlásiť.