Úvodná strana Výživa a chudnutie Potraviny Sladidlá Kokosový cukor

Kokosový cukor

Vďaka vysokému obsahu antioxidantov sú mu pripočítané pozitívne účinky na zdravie, však vedecky podložené dôkazy zatiaľ k dispozícii nie sú. Má široké použitie v kuchyni - pridáva sa do zákuskov, používa sa pri pečení, dáva do cereálií, je vhodný ako sladidlo na osladenie nápojov, ako horúcich, tak studených.

V tejto kategórii doporučujeme


Načítavam

Kokosový cukor - detailný popis

Kokosový cukor sa v Ázii používa ako obľúbené sladidlo už stovky rokov, v našich končinách si na neho ešte len začíname zvykať. Východiskovou surovinou na jeho výrobu je nektár z kvetov kokosovej palmy. Ten sa ohrievaním zahusťuje na sirup, z ktorého sa odparením vody získajú kryštály, ktoré sa nakoniec farbou i konzistenciou podobajú nerafinovanému trstinovému cukru.

Výživové hľadisko

Z výživového hľadiska ide o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celý rad vitamínov a minerálov (vitamíny skupiny B, horčík, draslík, zinok a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, teda patrí medzi potraviny s nízkym GI.

Vysoký obsah antioxidantov

Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam
Spýtajte sa lekárnika