100% prírodný s nízkym glykemickým indexom a neopakovateľnou chuťou s karamelovým podtónom.
Kokosový cukor sa získava z nektáru okvetia kokosových paliem, ktoré sa musia pred zberom narezať a po zbere sa necháva zo získanej sladkej šťavy pomalým zahrievaním úplne odpariť voda. Po tejto šetrne vykonávanej procedúre zostáva ako výsledný produkt kokosový cukor.
Kokosový cukor sa využíva po celé tisícročia, ale v našich klimatických podmienkach sa jedná o pomerne čerstvú novinku. Kokosový cukor je perfektnou alternatívou rafinovaného alebo trstinovému cukru, ktorá navyše dodá sladeným potravinám unikátnu karamelovú príchuť.
Jednou z výhod kokosového cukru je to, že má (podľa filipínskeho ministerstva poľnohospodárstva) glykemický index len 35. Toto by malo byť spôsobené tým, že kokosový cukor obsahuje inulín, ktorý spomaľuje absorpciu glukózy.
Kokosový cukor sa dokonale rozpúšťa, takže sa hodí na sladenie ako teplých, tak studených nápojov. Výborne sa hodí aj na prípravu rôznych tort, koláčov, zákuskov, sušienok, zmrzlín a sladkých náplní, pretože im dodá punc luxusu a jedinečnosti.
Energetická hodnota: 1604 kJ / 383.1 kcal; Sacharidy: 92.08 g - z toho cukry 87.53 g; Bielkoviny: 2.57 g; Tuky: 0.5 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; Železo: 2 mg; Sodík 45 mg; Vápnik: 8 mg
Krajina pôvodu: Indonézia.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.