Melasový cukor má jemné vlhké kryštáliky, typickú chuť a vôňu trstinovej melasy.
Čoskoro na sklade
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Vyrába sa zahusťovaním trstinovej šťavy, z ktorej už bola odstránená časť cukru. Tmavohnedá farba je dôsledkom ponechania melasy v kryštálikoch cukru. Ak nám cukor stvrdne, stačí ho nechať cez noc v mise prikrytý mokrou utierkou.
Energetická hodnota | 1615 kJ/380 kcal |
Tuky | < 0,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | < 0,1 g |
Sacharidy | 94 g |
z toho cukry | 94 g |
Bielkoviny | 0,9 g |
Soľ | 0,55 g |
Vápnik | 352 mg (44 % DDD) |
Horčík | 117 mg (39 % DDD) |
Draslík | 2275 mg (65 % DDD) |
Železo | 12,6 mg (90 % DDD) |
Mauritius
Melasový cukor je vynikajúci do marinád, omáčok a korenených ciest. Pridávať po lyžičkách na zvýraznenie chuti jablkových štrúdlí a koláčov, čokoládových ciest a medovníkov. Je skvelý do pikantných sladkokyslých marinád aj marinád zo sójovej omáčky napr. so zázvorom a cesnakom. Lyžička melasového cukru zvýrazní chuť paradajkových omáčok na cestoviny a pálivých zmesí.
Ukladať mimo dosahu detí! Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale.
Balenie obsahuje 300 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.