Kokosový cukor sa v Ázii používa ako obľúbené sladidlo už stovky rokov, ale u nás si naň ešte len začíname zvykať. Východiskovou surovinou na jeho výrobu je nektár z kvetov kokosovej palmy. Ten sa zahrievaním zahusťuje na sirup, z ktorého sa odparovaním vody vytvárajú kryštáliky, ktoré svojou farbou a konzistenciou napokon pripomínajú nerafinovaný trstinový cukor.
Akcia
Cukor z nektáru kvetov kokosovej palmy v bio kvalite.
4,79 € 3,49 € -27 %
Prírodné sladidlo, ktoré je produktom ekologického poľnohospodárstva.
2,29 €
Výživový doplnok
Kokosový palmový cukor je sladidlo s veľmi nízkym glykemickým indexom.
3,90 € 3,69 € -5 %
◉
NAD 19,99 € ZĽAVA 15 %
Cukor vyrobený z nektáru vybraných kvetov paliem Cocos nucifera.…
4,89 € 4,49 € -8 %
Obľúbená náhrada za najčastejšie používaný biely rafinovaný cukor…
4,99 € 4,39 € -12 %
Kokosový sirup je prírodné sladidlo s jemnou karamelovou chuťou,…
5,19 € 4,99 € -4 %
Kokosový cukor v BIO kvalite, ktorý sa získava z okvetia kokosových…
2,49 €
Akcia
Kokosový sirup ako alternatíva cukru alebo medu. Vyskúšajte ho pri…
Z výživového hľadiska ide o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celý rad vitamínov a minerálov (vitamíny skupiny B, horčík, draslík, zinok a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, čo z neho robí potravinu s nízkym GI.
Vďaka vysokému obsahu antioxidantov sa mu pripisujú pozitívne účinky na zdravie, ale vedecké dôkazy zatiaľ nie sú k dispozícii. V kuchyni má široké využitie - pridáva sa do koláčov, používa sa pri pečení, dáva sa do cereálií a je vhodný ako sladidlo na sladenie nápojov, a to teplých aj studených.
Kategóriu Kokosový cukor nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz
Kokosový cukor sa v Ázii používa ako obľúbené sladidlo už stovky rokov, ale u nás si naň ešte len začíname zvykať. Východiskovou surovinou na jeho výrobu je nektár z kvetov kokosovej palmy. Ten sa zahrievaním zahusťuje na sirup, z ktorého sa odparovaním vody vytvárajú kryštáliky, ktoré svojou farbou a konzistenciou napokon pripomínajú nerafinovaný trstinový cukor.
Z výživového hľadiska ide o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celý rad vitamínov a minerálov (vitamíny skupiny B, horčík, draslík, zinok a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, čo z neho robí potravinu s nízkym GI.
Vďaka vysokému obsahu antioxidantov sa mu pripisujú pozitívne účinky na zdravie, ale vedecké dôkazy zatiaľ nie sú k dispozícii. V kuchyni má široké využitie - pridáva sa do koláčov, používa sa pri pečení, dáva sa do cereálií a je vhodný ako sladidlo na sladenie nápojov, a to teplých aj studených.
Kategóriu Kokosový cukor nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz
Najskôr sa musíte prihlásiť.