DOPRAVA ZADARMO NAD 21 €
Špaldová múka je zdravšia a výživnejšia ako múka pšeničná. Má vynikajúcu orieškovú chuť. Je ľahko stráviteľná a v kuchyni má široké využitie.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Pšenica špalda (Triticum spelta L.) patrí k najstarším kultúrnym obilninám, ktorá sa v prehistorickej dobe pestovala predovšetkým na Blízkom východe. Špalda je veľmi ľahko stráviteľná, má orieškovú chuť a patrí do skupiny pluchatých pšeníc.
Chleby s prídavkom špaldovej múky majú výraznú chlebovú vôňu, veľký objem, krásne popraskanú kôrku, perfektne chutia a dlho vydržia vláčne a čerstvé. Špalda navyše obsahuje takmer všetky základné zložky dôležité pre organizmus. Vďaka väčšiemu podielu aleurónovej vrstvy tak obsahuje pšenica špalda v priemere 16 % bielkovín, čo je oveľa viac, než u klasickej pšenice.
Aminokyselinové zloženie je u klasickej pšenice a špaldy takmer totožné, iba obsah esenciálnych aminokyselín je u špaldy vyšší. Špalda tak obsahuje pomerne značné množstvo nenasýtených mastných kyselín a neobsahuje cholesterol. Obsah lepku sa v nej pohybuje okolo 40 % a jeho kvalita je veľmi vysoká. Konzumácia špaldovej múky ale v niektorých prípadoch alergiu u celiatikov vôbec nevyvoláva, v každom prípade je ale jej konzumáciu nutné prediskutovať s lekárom.
Špalda, vďaka tomu, že nie je šľachtená, si zachováva svoje prirodzené vlastnosti a má orieškovú chuť. Vo Wolfberry špaldovej múke nájdete celú škálu minerálnych látok, vitamínov a viac než 12 % bielkovín. Je vyrábaná zo zŕn rastlín pestovaných v BIO kvalite na kontrolovanom ekologickom poľnohospodárstve. Výborne sa hodí na pečenie chleba a rôzneho pečiva, ale aj na prípravu závariek do polievky alebo na zahusťovanie pokrmov.
Energia: 1214 kJ/290 kcal; Bielkoviny: 12,5 g; Tuky: 2 g; Sacharidy: 55 g; Vláknina: 4 g; Voda: maximálne 11 g.
BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002
Vápnik: 38 mg; Železo: 4 mg; Draslík: 385 mg; Sodík: 8 mg.
Lepok
Holandsko.
400 g
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.