MojaLekáreň.sk

Magazín MojaLekáreň.sk

Kašeľ slúži na vyčistenie dýchacích ciest od cudzích látok a tiež ako reakcia na podráždenie organizmu. Môže mať mnoho príčin a môže signalizovať závažnejšie ochorenia.

viac

Prezradíme vám, ktoré prípravky skutočne fungujú na svrbenie a ďalšie sprievodné javy kiahní a navyše vám poradíme, ako ich liečbu maximálne urýchliť, alebo ako sa vyhnúť jazvám..

viac

Zdravý životný štýl si málokto spája s doplňovaním minerálu draslík. Pritom je hlavnou esenciou, bez ktorej by ľudské telo nemohlo správne fungovať.

viac

Bylinky a bylinné čaje používame najčastejšie, keď riešime nejaký zdravotný problém a nechceme hneď brať lieky. Nezabudnite ale, že aj užívanie byliniek má svoje pravidlá.

viac

Opar je majstrom načasovania, na perách sa zvyčajne objaví pred dôležitým dňom alebo významnou schôdzkou. Bolestivý pľuzgierik na ústach nie je nič príjemného ani estetického. Prečo opar na perách…

viac

So zlou náladou sa dá bojovať aj pomocou byliniek a ďalších prírodných prostriedkov. Prezradíme vám, ktoré z nich stojí za to vyskúšať.

viac

Existuje v rôznych liekových formách a siahame po ňom, keď potrebujeme uľaviť od bolesti alebo horúčky. Zoznámte sa s účinnou látkou paracetamol.

viac

Mnoho našich zákazníkov, rovnako tak ako čitateľov médií a sociálnych sietí, hľadá informácie o diskutovaných potenciálnych liekoch na SARS-CoV-2. Preto sme sa rozhodli vám zhrnúť o nich dostupné a…

viac

Prezradíme vám, aké môžu byť reakcie na očkovanie proti chorobe covid-19 a tiež poradíme, ako postupovať v prípade, že sa objaví práve u vás.

viac

Astma bronchiale je chronické zápalové ochorenie priedušiek, pre ktoré je typické, že po rôznych vyvolávajúcich podnetoch dochádza k záchvatom dýchavičnosti alebo kašľa na podklade zúženia dýchacích…

viac

Kto zažil problémy so žlčníkom, potvrdí, že patria medzi tie najbolestivejšie. V mnohých prípadoch si za ne ale môžeme sami. Zápaly žlčníka spôsobuje predovšetkým prejedanie, nevhodné dráždivé…

viac

Poradíme vám, čo by mala obsahovať lekárnička, aby ste v nej našli všetko potrebné pre poskytnutie prvej pomoci a záchranu ľudského života.

viac

Odborná poradňa

Môžem kombinovať Klacid a probiotiká?

Áno, kombinácia je vhodná. Probiotiká podávajte s odstupom aspoň 3-4h od antibiotík.

Celá odpoveď

Mám priateľa, ktorý má bipolárnu poruchu. Čo to znamená v praktickom živote? Môžem ho nejako podporiť? Môže on sám nejako ovplyvniť toto ochorenie?

Bipolárna porucha je celoživotné ochorenie, ktoré zahŕňa obdobie dramatických zmien nálad, nástupu energie a aktivity. Toto ochorenie je potrebné liečiť v spolupráci s lekárom. Okrem liekov je…

Celá odpoveď

V článku v lifestylovom časopise som čítala, že vitamín D je pre telo dôležitý. Ako presne zistím, či ho mám dostatok alebo nie? A čo môže spôsobiť nedostatok vitamínu D?

Áno, vitamín D je pre nás dôležitý. Pomáha k správnemu vstrebávaniu vápnika a fosforu, k mineralizácii kostí a zubov, správnej funkcii imunity a správnej činnosti svalov, atď. Za nedostatok…

Celá odpoveď

Dedkovi bola diagnostikovaná Parkinsonova choroba. Lekár spomínal súvislosť s látkou dopamín. Môže mi vysvetliť, ako táto látka s chorobou súvisí? Ako môžem podporiť tvorbu dopamínu v tele?

Parkinsonova choroba je zapríčinená úbytkom buniek v strednom mozgu, ktoré tvoria dopamín. Dopamín je dôležitý na prenos signálov medzi centrálnou nervovou sústavou a periférnou nervovou sústavou.…

Celá odpoveď

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.