Úvodná strana Výživa a chudnutie Bezlepkové potraviny Bezlepkové zmesi

Bezlepkové zmesi

Pamätáme na všetkých, ktorí musia vynechať zo svojho jedálnička lepok. Práve pre vás je tu bezlepkové pečivo a chlieb, ktoré máte ihneď k dispozícii - buď hotové alebo ako polotovary na dopečenie.

V tejto kategórii doporučujeme


Načítavam

Bezlepkové zmesi - detailný popis

Ako si pripraviť bezlepkový chlieb v domácej pekárni

Poznáte tú vôňu práve dopečeného chleba? Keď ešte k tomu má aj chrumkavú kôrku presne tak, ako máte radi? Poradíme vám, ako si upiecť čerstvé bezlepkové pečivo u vás doma a podľa vašich predstáv.

Čo budete potrebovať:

  • Domácu pekáreň - v našej ponuke nájdete pekárne rôznych značiek, veľkostí, farieb a s rôznymi funkciami. Vyberte si tú, ktorá vám bude najviac vyhovovať.
  • Zmes na prípravu bezlepkového chleba - záleží na vás, na aký chlieb máte dnes chuť. Bude to slnečnicový, tmavý, svetlý alebo viaczrnný?
  • sušené droždie
  • vodu, olej

Postup:

  • Do pekárne nalejeme požadované množstvo vlažnej vody, prípadne oleja (držíme sa návodu na zadnej strane škatuľky konkrétnej bezlepkovej chlebovej zmesi), vsypeme zmes a na ňu nasypeme sušené droždie.
  • Prostredníctvom prídavných hnetacích metlíc a vhodne zvoleného programu na pekárni vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočinúť.
  • Pripravené cesto vložíme do domácej pekárne, nastavíme požadovaný program a pečieme.
  • Doba prípravy, kysnutia a pečenia chleba je približne 2 hodiny

TIP! Aby bol chlieb ešte lepší, zapracujte do zmesi slnečnicové, tekvicové alebo iné semienka podľa vašej obľúbenej chuti.

Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam
Spýtajte sa lekárnika