Obľúbené položky

Úvodná strana » Zdravá výživa a chudnutie » Bezlepkové potraviny » Bezlepkové zmesi

Bezlepkové zmesi

Pamätáme na všetkých, ktorí musia vynechať zo svojho jedálnička lepok. Práve pre vás je tu bezlepkové pečivo a chlieb, ktoré máte ihneď k dispozícii - buď hotové alebo ako polotovary na dopečenie.

Ako si pripraviť bezlepkový chlieb v domácej pekárni

Poznáte tú vôňu práve dopečeného chleba? Keď ešte k tomu má aj chrumkavú kôrku presne tak, ako máte radi? Poradíme vám, ako si upiecť čerstvé bezlepkové pečivo u vás doma a podľa vašich predstáv.

Čo budete potrebovať:

  • Domácu pekáreň - v našej ponuke nájdete pekárne rôznych značiek, veľkostí, farieb a s rôznymi funkciami. Vyberte si tú, ktorá vám bude najviac vyhovovať.
  • Zmes na prípravu bezlepkového chleba - záleží na vás, na aký chlieb máte dnes chuť. Bude to slnečnicový, tmavý, svetlý alebo viaczrnný?
  • sušené droždie
  • vodu, olej

Postup:

  • Do pekárne nalejeme požadované množstvo vlažnej vody, prípadne oleja (držíme sa návodu na zadnej strane škatuľky konkrétnej bezlepkovej chlebovej zmesi), vsypeme zmes a na ňu nasypeme sušené droždie.
  • Prostredníctvom prídavných hnetacích metlíc a vhodne zvoleného programu na pekárni vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočinúť.
  • Pripravené cesto vložíme do domácej pekárne, nastavíme požadovaný program a pečieme.
  • Doba prípravy, kysnutia a pečenia chleba je približne 2 hodiny

TIP! Aby bol chlieb ešte lepší, zapracujte do zmesi slnečnicové, tekvicové alebo iné semienka podľa vašej obľúbenej chuti.

Pokračovať

Najpredávanejšie v kategórii


Načítavam

Najpredávanejšie značky

Výhodné ponuky už nemusíte hľadať

pošleme vám ich e-mailom :)

Skúste to, odhlásiť sa prípadne môžete kedykoľvek.
Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam