Zmes je vhodná pre bezlepkovú i diabetickú diétu. Chlieb je svojou štruktúrou, farbou i chuťou podobný tmavým typom chleba.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás v pondelok 9. 12.
Výrobok spĺňa náročné požiadavky nielen pre bezlepkovú diétu, ale aj diétu diabetickú. Má priaznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny predovšetkým z celozrnnej pohánky. Svojou štruktúrou, farbou i chuťou je podobný tmavým typom chleba. Okrem lepku neobsahuje zmes ani mlieko, vajcia, arómy, umelé farbivá či konzervanty. Spĺňa požiadavky zákazníka na zdravý a chutný chlieb.
Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohánková múka, lupinová múka, zahusťovadlo guarová guma, ľanové semienko, soľ, chlebové korenie.
Výživové hodnoty
Energia 1425 kJ / 337 kcal, Bielkoviny 7,2 g, Sacharidy 68 g, z toho cukry 3,8 g, Tuky 1,7 g, NMK 0,3 g, Vláknina 10,5 g, Sodík max. 0,8 g .
Vymiešajte cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia strážite sami, môžete dávku droždia zvýšiť na 15 g / 500 g zmesi.
Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie. Ľahké je cesto spracovávať naolejovanými dlaňami.
Z cesta môžete vytvarovať valec, obaliť napr. v slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do formy. Chlieb necháte kysnúť 45-60 min. pod vlhkou utierkou, aby povrch neokoral.
Pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 60 min. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom. Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.
Krajina pôvodu: ČR
Balenie obsahuje 500 g zmesi na prípravu chleba.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
PharmDr. Kamila Horníčková
Mgr. Pavla Horáková
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.