Bezlepková ryžová múka je výbornou náhradou za pšeničnú múku pri bezlepkovej diéte. Je vhodná na zahusťovanie potravín a na prípravu kaší.
Na sklade viac ako 5 kusov Dnes odosielame, u vás zajtra
Ryža patrí medzi hlavné potraviny polovice svetovej populácie, pre ktorú predstavuje zdroj energie i dôležitých bielkovín. Ryža bola pestovaná v Indii a Číne už pred viac ako 6500 rokmi. V Európe sa objavila okolo roku 1000 n. l., do Čiech sa dostala v 16. storočí zo Španielska. Najzastúpenejšou zložkou ryže (minimálne 85 %) sú zložené cukry, ktoré sa ukladajú vo svalovom tkanive a slúžia ako zdroj energie pre svaly a všetky telesné bunky. Ryžový škrob sa veľmi pomaly trávi a trvalo uvoľňuje do krvi glukózu, je preto veľmi vhodnou potravinou pre diabetikov i redukčnú diétu. Ďalšími kladmi je takmer nulové množstvo tuku a nízky glykemický index. Za veľmi hodnotnú je považovaná aj bielkovina ryže, ktorej koncentrácia sa pohybuje medzi 7-8 % a jej kvalita je porovnateľná s arašidmi či šošovicou. Pre svoju ľahkú stráviteľnosť sa ryža používa na liečenie tráviacich ťažkostí, od porúch trávenia až po divertikulitídu, pomáha upravovať mierne hnačky i zápchu. Neobsahuje glutén a je teda vhodná aj pre bezlepkovú diétu.
Instantná ryžová múka je vhodná na prípravu kaší, zahusťovanie polievok, omáčok a zmesí na mäsové, zeleninové a ovocné výrobky. Slúži ako výborná náhrada za pšeničnú múku pri výrobe trojobalu.
100% ryža.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
PharmDr. Kamila Horníčková
Mgr. Pavla Horáková
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.