Obľúbené položky

Úvodná strana » Zdravá výživa a chudnutie » Bezlepkové potraviny » Bezlepkové zmesi

NOMINAL Zmes na chlieb S ľanovou vlákninou bez lepku 500 g

Kód výrobku: 204038

Bezlepková zmes na chlieb s ľanovou vlákninou slúži na prípravu chleba s výraznejšou chuťou. Štruktúrou i farbou striedky pripomína bežný chlieb.

Viac informácií

Bežná cena: 2,77 €
2,19 € (0,00 €/g)
Ušetríte: 21 % (0,58 €)

Skladom viac ako 5 kusov

Zajtra odosielame, u vás pozajtra.

Zajtra odosielame, u vás pozajtra.

Doprava už od 1,50 €, nad 30 € zadarmo

Pridajte ešte


Načítavam

Podrobné informácie

Podrobné informácie NOMINAL Zmes na chlieb S ľanovou vlákninou bez lepku 500 g

Bezlepková zmes na chlieb s ľanovou vlákninou slúži na prípravu chleba s výraznejšou chuťou. Štruktúrou i farbou striedky pripomína bežný chlieb.

Informácie o produkte

Výrobca: NOMINAL
Značka: NOMINAL
Kód výrobku: 204038
Kód EAN:
Držiteľ rozhodnutia: NOMINAL

Popis

Chlieb Pre zdravie s ľanovou vlákninou slúži na prípravu chleba s výraznejšou chuťou. Štruktúrou i farbou striedky pripomína bežný chlieb. Obsahuje kvalitnú ľanovú vlákninu. Okrem lepku neobsahuje zmes ani mlieko, vajcia, arómy, umelé farbivá či konzervanty. Spĺňa požiadavky zákazníka na zdravý a chutný chlieb.

Zloženie zmesi

Deproteinovaný pšeničný škrob, pšenová múka, lupinová múka, zemiakové vločky, ľanová vláknina, cukor, soľ, zahusťovadlo guma guar, cukor, soľ, chlebové korenie.

Výživové hodnoty

Energia 1375 kJ/329 kcal, Bielkoviny 6,8 g, Sacharidy 70 g, z toho cukry 3,7 g, Tuky 1,7 g, NMK 0,3 g, Vláknina 8,2 g, Sodík max. 0,8 g.

Balenie obsahuje 

500 g

Recepty

Suroviny: 500 g zmes, 475 ml (g) vody, 20 ml oleja, 13 g čerstvého droždia.

  • Postup na prípravu chleba v domácej pekárni

Na dno nádoby na pečenie patria tekuté suroviny - voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždie a pridajte zmes na chlieb. Odporúčaná dávka droždia v spojení s vodou izbovej teploty sa týka 2hodinových programov "glutén free" či šprint (ETA). Pri ostatných pieckach si musíte nájsť svoj spôsob pečenia. Ak vychádza z pekárne chlieb prekysnutý (prepadnutý s veľkými nerovnomernými pórmi v striedke), znížte dávku droždia alebo použite chladnejšiu vodu. Ak máte opačný problém a chlieb je nedokysnutý s prípadnými prasklinami, použite teplú vodu alebo viac kvasníc.

  • Postup pre pečenie v bežnej rúre

Vymiešajte cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia strážite sami, môžete dávku droždia zvýšiť na 15 g/500 g zmesi. Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie. Ľahké je cesto spracovávať naolejovanými dlaňami. Z cesta môžete vytvarovať valec, obaliť napr. v slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do formy. Chlieb necháte kysnúť 45-60 min. pod vlhkou utierkou, aby povrch neokoral. Pečte vo vyhriatej rúre (najprv 200 °C, potom stiahnite na 180 °C) cca 60 min. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom. Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.

  • Slunečnicové buľky

Vytvarujte asi 100 g guličky, obaľte v slnečnicových semienkach a uložte na plech. Nechajte kysnúť asi 40 min. (podľa teploty), chráňte pred okoráním, nestláčajte. Pečte pri 200 °C asi 20 min.

  • Rustikálne kocky

Cesto dlaňami roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnú a rozkrájajte na obdĺžničky (pribl. 10x15 cm). Preložte na plech (môžete hornú plochu vtlačiť do semienok) a nechajte asi 40 min. kysnúť. Pečte pri 200 °C asi 20-25 min.

Recenzie (13)

Recenzie NOMINAL Zmes na chlieb S ľanovou vlákninou bez lepku 500 g

Recenzie od 13 užívateľov s celkovým hodnotením 90 %.

Pridať recenziu produktu

20 %

40 %

Nevím, co se s Nominalem stalo, ale někdy po novém roce se začaly objevovat problémy, když se chleba pekl v domácí pekárně. Začal se srážet a nebyl moc k jídlu. Celé 3 roky předtím bylo všechno v pohodě, ve všech pekárnách byl výsledek stejný a chleba byl dobrý, ale bohužel dnes už je sražený pokaždé. Nevím, jestli něco děláme špatně, ale zkoušeli jsme i dát více vody, méně vody, stejně tak kvasnic, s olejem i bez, ale výsledek je vždycky stejný. Přešli jsme na Semix a Jizerku...

jsou z ní dobré a křupavé uplácané bulky.
chleba se srazí při pečení v domácí pekárně (ozkoušeno ve více pekárnách se stejným výsledkem).

Prečo je to po česky?

100 %

nejlepší, chutná i příteli který není bezlepkář

Prečo je to po česky?

100 %

100 %

100 %

100 %

100 %

100 %

výborný

Prečo je to po česky?

100 %

Diskusia

Diskusia NOMINAL Zmes na chlieb S ľanovou vlákninou bez lepku 500 g

 

Mohlo by vás zaujímať


Načítavam

Najpredávanejšie značky

Výhodné ponuky už nemusíte hľadať

pošleme vám ich e-mailom :)

Skúste to, odhlásiť sa prípadne môžete kedykoľvek.
Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam