Obľúbené položky

Úvodná strana » Zdravá výživa a chudnutie » Bezlepkové potraviny » Bezlepkové zmesi

NOMINAL Zmes na chlieb S chia semienkami bez lepku 500 g

Kód výrobku: 369253

Bezlepková zmes na vláčny a chutný chlieb s chia semienkami.

Viac informácií

2,79 (0,01 €/g)

Skladom viac ako 5 kusov

Dnes odosielame, v pondelok 27. 5 u vás.

Dnes odosielame, v pondelok 27. 5 u vás.

Doprava už od 1 €, nad 15 € zadarmo

Pridajte ešte


Načítavam

Podrobné informácie

Podrobné informácie NOMINAL Zmes na chlieb S chia semienkami bez lepku 500 g

Bezlepková zmes na vláčny a chutný chlieb s chia semienkami.

Informácie o produkte

Výrobca: NOMINAL
Značka: NOMINAL
Kód výrobku: 369253
Kód EAN: 8594010190889
Držiteľ rozhodnutia: NOMINAL

Popis

Chia semienka obsahujú cez 30% vlákniny a to so zastúpením nerozpustnej aj rozpustnej zložky. Z asi 30% tuku tvoria veľký diel omega-3 nenasýtené mastné kyseliny. Tiež sú cenená pre svoj obsah bielkovín a minerálnych látok. Takto semienka šalvie hispánskej nutrične vhodne dopĺňajú múku zo zlatého ľanu obsiahnutú tiež v tejto zmesi na prípravu chutného, vláčneho a bezlepkového chleba.

Zloženie produktu

Deproteinovaný pšeničný škrob, pšenová múka, lupinová múka, zemiakové vločky, chia semienka (5%), ľanová múka, zahusťovadlo guma guar, cukor, soľ, chlebové korenie.

Výživové hodnoty v 100 g

Energia 1454 kJ, Bielkoviny 7,5 g, Sacharidy 67 g, Tuky 3 g, Vláknina 9,5 g.

Balenie obsahuje 

500 g

Recepty

Suroviny: 500 g zmes, 475 ml (g) vody, 20 ml oleja, 13 g čerstvého droždia.

  • Postup na prípravu chleba v domácej pekárni

Na dno nádoby na pečenie patria tekuté suroviny - voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždie a pridajte zmes na chlieb. Odporúčaná dávka droždia v spojení s vodou izbovej teploty sa týka 2hodinových programov "glutén free" či šprint (ETA). Pri ostatných pieckach si musíte nájsť svoj spôsob pečenia. Ak vychádza z pekárne chlieb prekysnutý (prepadnutý s veľkými nerovnomernými pórmi v striedke), znížte dávku droždia alebo použite chladnejšiu vodu. Ak máte opačný problém a chlieb je nedokysnutý s prípadnými prasklinami, použite teplú vodu alebo viac kvasníc.

  • Postup pre pečenie v bežnej rúre

Vymiešajte cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia strážite sami, môžete dávku droždia zvýšiť na 15 g/500 g zmesi. Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie. Ľahké je cesto spracovávať naolejovanými dlaňami. Z cesta môžete vytvarovať valec, obaliť napr. v slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do formy. Chlieb necháte kysnúť 45-60 min. pod vlhkou utierkou, aby povrch neokoral. Pečte vo vyhriatej rúre (najprv 200 °C, potom stiahnite na 180 °C) cca 60 min. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom. Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.

  • Slunečnicové buľky

Vytvarujte asi 100 g guličky, obaľte v slnečnicových semienkach a uložte na plech. Nechajte kysnúť asi 40 min. (podľa teploty), chráňte pred okoráním, nestláčajte. Pečte pri 200 °C asi 20 min.

  • Rustikálne kocky

Cesto dlaňami roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnú a rozkrájajte na obdĺžničky (pribl. 10x15 cm). Preložte na plech (môžete hornú plochu vtlačiť do semienok) a nechajte asi 40 min. kysnúť. Pečte pri 200 °C asi 20-25 min.

Recenzie (3)

Recenzie NOMINAL Zmes na chlieb S chia semienkami bez lepku 500 g

Recenzie od 3 užívateľov s celkovým hodnotením 94 %.

Pridať recenziu produktu

100 %

jeden z nejlepších bezlepkových chlebů

Prečo je to po česky?

80 %

rychlá příprava

Prečo je to po česky?

100 %

rozumná cena, výborná chuť

Prečo je to po česky?

Diskusia

Diskusia NOMINAL Zmes na chlieb S chia semienkami bez lepku 500 g

 

Mohlo by vás zaujímať


Načítavam

Najpredávanejšie značky

Výhodné ponuky už nemusíte hľadať

pošleme vám ich e-mailom :)

Skúste to, odhlásiť sa prípadne môžete kedykoľvek.
Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam