Pohánková múčna zmes na prípravu bezlepkového hnedého chleba. Príprava trvá len 7 minút.
Na sklade už iba 3 - 5 kusy Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Bezlepková múčna zmes na pohánkový chlieb má nízky obsah sacharidov. Každá jej zložka je bez obsahu lepku. Táto múčna zmes je vhodná aj do jedálnička všetkých ľudí trpiacich potravinovou alergiou, aj pre vegánov a vegetariánov. Neobsahuje mlieko, vajcia, sóju, droždie, kukuricu, zemiaky, ryžu, ani pridaný cukor. Jej hlavnou zložkou je tapioková múka, prosová múka, skorocelová múka a múka z bambusovej vlákniny. Okrem toho je obohatená aj o pohánkovú múku. Pohánka je bohatá na vitamíny a bielkoviny, obsahuje vápnik a horčík. Odporúča sa pre osoby s vysokým krvným tlakom,
priaznivo pôsobí na hladinu cholesterolu v krvi.
tapioková múka (maniok škrob), pšenová múka, múka zo skorocelu indického, pohánková múka, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ.
Priemerná výživová hodnota v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1281 kJ / 302 kcal
Tuky: 1,23 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,25 g
Sacharidy: 66,58 g - z toho cukry: 0,04 g
Vláknina: 11,75 g
Bielkoviny: 4,63 g
Soľ: 1,22 g
Do 270 ml vlažnej vody pridajte 27 ml čerstvej citrónovej šťavy alebo jablčného octa a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 270 g múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne zmiešate. Z takto pripraveného cesta vyformujte bochníček, ktorý nechajte odpočívať 5 minút. Následne cesto opäť prepracujte, aby v ňom neostal vzduch. Potom už iba bochník dajte na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežte a potrite roztaveným kokosovým tukom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 °C aspoň 70 minút. Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť. Použitie ohňovzdornej misy nieje potrebné.
Tipy na dokonalý bezlepkový chlieb
Balenie obsahuje 1000 g.
Z celého balenia možete upiecť dva 430 gramové chleby.
Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia starostlivo uzavreté.
Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej časti obalu!
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
PharmDr. Kamila Horníčková
Mgr. Pavla Horáková
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.