MojaLekáreň.sk
Hľadať

ŽBP Bezlepková múčna zmes na viaczrnný chlieb s CHIA semienkami 1000 g

ŽBP Bezlepková múčna zmes na viaczrnný chlieb s CHIA semienkami 1000 g

Múčna zmes na prípravu bezlepkového viaczrnného chleba s CHIA semienkami. Príprava trvá len 7 minút.

Viac informácií

Na sklade už iba 1 - 2 kusy V pondelok 5. 12. odosielame, u vás v utorok 6. 12.

6,99 € (0,01 €/g)

Potrebujem poradiť

6,99 €

Pridajte ešte

Do košíka
Do košíka

ŽBP Bezlepková múčna zmes na viaczrnný chlieb s CHIA semienkami 1000 g

Výhody produktu

  • Bez lepku
  • Bez droždia
  • Bez pridaného cukru
  • Veľmi nízky obsah prirodneho cukru
  • Bez mlieka a laktózy, kazeínu
  • Vhodné na HIT diétu (individuálne sa môže líšiť)
  • Bez pšeničného škrobu, kukuričnej a ryžovej múky
  • Bez vajec
  • Žiadne GMO
  • Žiadne hydrogenované tuky
  • Žiadne konzervačné látky

Zloženie produktu

tapioková múka (maniok škrob), pšenová múka, múka zo skorocelu indického, bambusová vláknina, chia semienka, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ.

Priemerná výživová hodnota v 100 g výrobku:

Energetická hodnota: 1401 kJ / 354 kcal
Tuky: 3,9 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,48 g
Sacharidy: 62 g - z toho cukry: 0,5 g
Vláknina: 20,5 g
Bielkoviny: 7,4 g,
Soľ: 1,22 g

Návod na prípravu jedného chleba

Do 210 ml vlažnej vody pridajte 21 ml čerstvej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 210 g tejto múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne zmiešajte.

Z takto pripraveného cesta vyformujte bochníček, ktorý nechajte odpočívať 5 minút. Následne cesto opäť prepracujte, aby v ňom neostal vzduch.

Potom už iba bochník dajte na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežte a potrite roztaveným kokosovým tukom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 °C aspoň 70 minút.

Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť. Nedávajte piecť do ohňovzdornej misy.

Tipy na dokonalý bezlepkový chlieb

  • Múčnu zmes a vo vode rozmiešanú citrónovú šťavu alebo jablčný ocot dôkladne spracujte. Nikdy nepoužívajte kyselinu citrónovú ani klasický ocot.
  • Cesto vypracované pomocou ručného mixéra rozdeľte na dve časti. Z 500 g múčnej zmesi vyformujte dva bochníky, ktoré ručne dôkladne prepracujeme ešte raz. Vrch bochníkov hlboko narežte a potrite kokosovým tukom.
  • Chlieb je nutné zvrchu narezať preto, aby sa vzniknutý vzduch vďaka účinku citrónovej šťavy a sódy bikarbóny ľahko vyparil. Takto nebude chlieb zdeformovaný.
  • Keď pečiete 2 menšie bochníky, ľahšie a dôkladnejšie sa prepečú. Nikdy nedávajte chlieb do formy na pečenie, aby chlieb nebol vlhký, lebo v tom prípade sa neprepečie dostatočne.
  • Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť, zakrytý kuchynskou utierkou. Krájajte a podávajte len úplne vychladnutý chlieb.
  • Na obale je uvedené, že tento chlieb nie je vhodný na pečenie v pekárni na chlieb. Je to z dôvodu, že múčna zmes neobsahuje droždie, preto nie je nutné nechávať chlieb vykysnúť.
    Ale ak vynecháte program kysnutia, môžete si upiecť chlieb aj v pekárni na chlieb.

Množstvo v balení

Balenie obsahuje 1000 g.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia starostlivo uzavreté.

Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej časti obalu!

Informácie o produkte

Kód výrobku:
462118
Kód EAN:
8588007096506
Držiteľ rozhodnutia:

ŽBP Bezlepková múčna zmes na viaczrnný chlieb s CHIA semienkami 1000 g

ŽBP Bezlepková múčna zmes na viaczrnný chlieb s CHIA semienkami 1000 g

Máte otázky k produktu?
Opýtajte sa v diskusii

Pridať nový príspevok do diskusie

Mohlo by vás zaujímať

Do košíka
Do košíka
Spýtajte sa lekárnika

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.