Múčna zmes na bezlepkový viaczrnný tmavý chlieb. Príprava trvá len 7 minút.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás v pondelok 14. 10.
Múčna zmes má nízky obsah sacharidov a každá jedna jej zložka je bezlepková. Jej hlavnou zložkou je tapioková múka – vyrobená z manioky – ktorá má mnoho priaznivých účinkov. Má vysoký obsah vlákniny, znižuje pocit hladu, pomáha pri vylučovaní tuku z ľudského organizmu, znižuje krvný tlak. Ľudskému organizmu pridáva užitočnú energiu, stimuluje funkciu mozgu. Priaznivo vplýva na nervovú sústavu a podporuje celkové zdravie človeka. Obsahuje proteín, vďaka tomu pomáha posilňovať svalstvo.
tapioková múka (maniok škrob), pšenová múka, múka zo skorocelu indického, ľanová múka, ľanové semienka, sezámové semienka, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ.
Priemerná výživová hodnota v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1360 kJ / 323 kcal
Tuky: 8,06 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,75 g
Sacharidy: 52,71 g - z toho cukry: 4,73 g
Vláknina: 16,74 g
Bielkoviny: 8,2 g
Soľ: 1,46 g
Príprava bezlepkového chleba je veľmi jednoduchá. K 500 ml vlažnej vody pridáme 50 g čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešame. Pridáme 500 g bezlepkovej múčnej zmesi na chlieb so semienkami a ručným mixérom dôkladne spracujeme. Vypracované cesto rozdelíme na dve časti, vytvoríme dva bochníky, rukami dôkladne prepracujeme a necháme 5 minúť odležať. Po oddychu cesto vyformovaného chleba ešte raz rukami prepracujeme, aby v ňom nezostal vzduch. Uložíme na mriežke vystlanej papierom na pečenie. Vrch bochníkov hlboko narežeme, potrieme roztaveným kokosovým tukom. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C 70 minút. Upečený chlieb nechajme na mriežke úplne vychladnúť. Chlieb nedávajme do ohňovzdornej misy.
Balenie obsahuje 1000 g.
Z tohto množstva možno pripraviť dva 415 gramové bochníky.
Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia starostlivo uzavreté . Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej časti obalu.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.