MojaLekáreň.sk

ŽITNOOSTROVSKÁ BEZLEPKOVÁ PEKÁREŇ Pšenová múčna zmes na biely chlieb 1000 g

ŽITNOOSTROVSKÁ BEZLEPKOVÁ PEKÁREŇ Pšenová múčna zmes na biely chlieb 1000 g ŽITNOOSTROVSKÁ BEZLEPKOVÁ PEKÁREŇ Pšenová múčna zmes na biely chlieb 1000 g

Pšenová múčna zmes na bezlepkový biely chlieb. Príprava trvá len 7 minút.

Viac informácií

Na sklade už iba 3 - 5 kusy Dnes odosielame, u vás v utorok 2. 4.

6,89 € (0,01 €/g)
Doprava od 1,80 € 97 % spokojných zákazníkov

Potrebujem poradiť

6,89 €

Pridajte ešte

Do košíka
Do košíka

ŽITNOOSTROVSKÁ BEZLEPKOVÁ PEKÁREŇ Pšenová múčna zmes na biely chlieb 1000 g

Vlastnosti produktu

  • Bez lepku
  • Bez droždia
  • Bez pridaného cukru - veľmi nízky obsah prírodného cukru
  • Bez vajec
  • Bez mlieka a laktózy, kazeínu
  • Vhodné na HIT diétu (individuálne sa môže líšiť)
  • Bez pšeničného škrobu, kukuričnej a ryžovej múky!
  • Žiadne GMO
  • Žiadne hydrogenované tuky
  • Žiadne konzervačné látky

Zloženie produktu

tapioková múka (maniok škrob), pšenová múka, múka zo skorocelu indického, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ.

Priemerná výživová hodnota v 100 g výrobku:

Energetická hodnota: 1341 kJ / 320 kcal
Tuky: 1,79 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,26 g
Sacharidy: 59 g - z toho cukry: 0,5 g
Vláknina: 20,5 g
Bielkoviny: 6,31 g
Soľ: 1,22 g

Návod na prípravu chleba

Do 270 ml vlažnej vody pridajte 27 ml čerstvej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 270 g tejto múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne zmiešate. Z takto pripraveného cesta vyformujte bochníček, ktorý nechajte odpočívať 5 minút. Následne cesto opäť prepracujte, aby v ňom nezostal vzduch. Potom už iba bochník dajte na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežte a potrite roztaveným kokosovým tukom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 °C aspoň 70 minút. Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť. Použitie ohňovzdornej misy nie je potrebné.

Tipy na dokonalý bezlepkový chlieb

  • Múčnu zmes a vo vode rozmiešanú citrónovú šťavu alebo jablčný ocot dôkladne spracujte. Nikdy nepoužívajte kyselinu citrónovú ani klasický ocot.
  • Cesto vypracované pomocou ručného mixéra rozdelte na dve časti. Z 500 g múčnej zmesi vyformujte dva bochníky, ktoré ručne dôkladne prepracujte ešte raz. Vrch bochníkov hlboko narežte a potrite kokosovým tukom. Chlieb je nutné zvrchu narezať preto, aby sa vzniknutý vzduch vďaka účinku citrónovej šťavy a sódy bikarbóny ľahko vyparil. Takto nebude chlieb zdeformovaný.
  • Pretože pečiete 2 menšie bochníky, ľahšie a dôkladnejšie sa prepečú. Nikdy nedávajte chlieb do formy na pečenie, aby chlieb nebol vlhký, lebo v tom prípade sa neprepečie dostatočne.
  • Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť, zakrytý kuchynskou utierkou. Krájajte a podávajte len úplne vychladnutý chlieb.
  • Na obale je uvedené, že tento chlieb nie je vhodný na pečenie v pekárni na chlieb. Je to z dôvodu, že múčna zmes neobsahuje droždie, preto nie je nutné nechávať chlieb vykysnúť.
    Ale ak vynecháte program kysnutia, môžete si upiecť chlieb aj v pekárni na chlieb.

Množstvo v balení

Balenie obsahuje 1000 g.

Z celého balenia možete upiecť dva 430 gramové chleby.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia starostlivo uzavreté.

Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej časti obalu.

Informácie o produkte

Kód výrobku:
462112
Kód EAN:
8588007096179
Držiteľ rozhodnutia:

Mohlo by vás zaujímať

Do košíka
Do košíka

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.