MojaLekáreň.sk

ŽITNOOSTROVSKÁ BEZLEPKOVÁ PEKÁREŇ Bezlepková múčna zmes na konopný chlieb 1000 g

ŽITNOOSTROVSKÁ BEZLEPKOVÁ PEKÁREŇ Bezlepková múčna zmes na konopný chlieb 1000 g ŽITNOOSTROVSKÁ BEZLEPKOVÁ PEKÁREŇ Bezlepková múčna zmes na konopný chlieb 1000 g

Múčna zmes na prípravu bezlepkového konopného chleba. Príprava trvá len 7 minút.

Viac informácií

Produkt je dočasne nedostupný

Termín distribúcie je neznámy

Podobné produkty

Podobné produkty od rovnakého výrobcu

Potrebujem poradiť

Odporúčané alternatívne produkty

Do košíka
Do košíka

ŽITNOOSTROVSKÁ BEZLEPKOVÁ PEKÁREŇ Bezlepková múčna zmes na konopný chlieb 1000 g

Výhody produktu

  • Bez lepku
  • Bez droždia
  • Bez pridaného cukru - veľmi nízky obsah prírodného cukru
  • Bez vajec
  • Bez mlieka a laktózy, kazeínu
  • Vhodné na HIT diétu (individuálne sa môže líšiť)
  • Bez pšeničného škrobu, kukuričnej a ryžovej múky
  • Žiadne GMO
  • Žiadne hydrogenované tuky
  • Žiadne konzervačné látky

Zloženie produktu

tapioková múka (maniok škrob), konopná múka, pšenová múka, múka zo skorocelu indického, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ.

Informácia pre alergikov

Môže obsahovať stopy sezamu!

Priemerná výživová hodnota v 100 g výrobku:

Energetická hodnota:1599 kJ /382 kcal
Tuky: 9,69 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,26 g
Sacharidy: 60,4 g - z toho cukry: 1,9 g
Vláknina: 67,5 g
Bielkoviny: 36,31 g
Soľ: 1,22 g

Návod na prípravu chleba

Do 260 ml vlažnej vody pridajte 27 ml čerstvej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 300 g tejto múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne spracujte. Z takto pripraveného cesta vyformujte 2 bochníčky ktoré nechajte odležať 5 minút. Po oddychu cesto opäť rukami prepracujte, aby v ňom nezostal vzduch. Potom už iba bochníky dajte na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežte a potrite roztaveným
kokosovým tukom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 °C aspoň 78 minút. Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť. Použitie ohňovzdornej misy nie je potrebné.

Tipy na dokonalý bezlepkový chlieb

  • Múčnu zmes a vo vode rozmiešanú citrónovú šťavu alebo jablčný ocot dôkladne spracujte. Nikdy nepoužívajte kyselinu citrónovú ani klasický ocot.
  • Cesto vypracované pomocou ručného mixéra rozdeľte na dve časti. Z 500 g múčnej zmesi vyformujte dva bochníky, ktoré ručne dôkladne prepracujte ešte raz. Vrch bochníkov hlboko narežte a potrite kokosovým tukom. Chlieb je nutné zvrchu narezať preto, aby sa vzniknutý vzduch vďaka účinku citrónovej šťavy a sódy bikarbóny ľahko vyparil. Takto nebude chlieb zdeformovaný.
  • Pretože pečiete 2 menšie bochníky, ľahšie a dôkladnejšie sa prepečú. Nikdy nedávajte chlieb do formy na pečenie, aby chlieb nebol vlhký, lebo v tom prípade sa neprepečie dostatočne.
  • Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť, zakrytý kuchynskou utierkou. Krájajte a podávajte len úplne vychladnutý chlieb.
  • Na obale je uvedené, že tento chlieb nie je vhodný na pečenie v pekárni na chlieb. Je to z dôvodu, že múčna zmes neobsahuje droždie, preto nie je nutné nechávať chlieb vykysnúť.
  • Ale ak vynecháte program kysnutia, môžete si upiecť chlieb aj v pekárni na chlieb.

Množstvo v balení

Balenie obsahuje 1000 g.

Z celého balenia možete upiecť dva cca 430 gramové chleby.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia starostlivo uzavreté.

Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej časti obalu. 

Informácie o produkte

Kód výrobku:
462117
Kód EAN:
8588007096186
Držiteľ rozhodnutia:

Mohlo by vás zaujímať

Do košíka
Do košíka

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.