DOPRAVA ZADARMO NAD 21 €
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Ako korenie a liečivý prostriedok je horčica známa už od čias Hippokrata, ktorý z horčice robil špeciálnu pastu, ktorú prikladal na boľavé kĺby.
V horčičnom semienku sa nachádza celý rad vitamínov, enzýmov a ďalších látok. Obsahujú napríklad niacín, tiamín, riboflavín, selén, mangán, horčík a fosfor, alebo tryptofán. Semienka sa výborne hodí ku klíčeniu. V ich výhonkoch sa, rovnako ako rovnako ako v iných klíčkoch, zvyšuje podiel vitamínov, zložité sacharidy sa premieňajú na jednoduchšie cukry, proteíny sa štiepia na jednotlivé aminokyseliny a navyše sa počas nakličování vytvárajú enzýmy.
Nutričné hodnoty v 100 g: Energia: 2126kJ / 508 kcal; Sacharidy: 28.1 g; Bielkoviny: 26 g; Tuky: 36.2 g; Vláknina: 12.2 g; Vápnik: 521 mg; Draslík: 682 mg; Fosfor: 841 mg; Horčík: 298 mg.
V indickej kuchyni robia s horčičnými semienkami doslova divy, takže je napríklad smaží v ghí tak dlho, kým nezačnú pukať. V tom okamihu začnú semienka produkovať orechovú príchuť, ktorá sa ďalej využíva na prípravu pikantných pokrmov.
Krajina pôvodu: India.
Preložené pomocou Google Translatore
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.