MojaLekáreň.sk

Proteínové strukoviny RAPUNZEL

RAPUNZEL Červená fazuľa sterilizované BIO 400 g

RAPUNZEL Červená fazuľa sterilizované BIO 400 g RAPUNZEL Červená fazuľa sterilizované BIO 400 g

Sterilované červené fazule v slanom náleve sa hodia na rýchlu a…

Na sklade viac ako 5 kusov

1,62 € 1,49 € -8 %

Rapunzel Zelená šošovka sterilizovaná BIO 400 g

Rapunzel Zelená šošovka sterilizovaná BIO 400 g Rapunzel Zelená šošovka sterilizovaná BIO 400 g

Zelená šošovka v slanom náleve je ideálny pre chvíle, kedy…

Na sklade viac ako 5 kusov

1,62 € 1,59 € -2 %

Rapunzel Bio pečené fazuľa 400g

Rapunzel Bio pečené fazuľa 400g Rapunzel Bio pečené fazuľa 400g

Bielej fazule v paradajkovej omáčke sú ideálne vo chvíli, keď nemáme…

Čoskoro na sklade

Bio zmes strukovín sterilizovať 400g Rapunzel

Bio zmes strukovín sterilizovať 400g Rapunzel Bio zmes strukovín sterilizovať 400g Rapunzel

Zmes strukovín v slanom náleve je vynikajúcim riešením pre tých,…

Čoskoro na sklade

Proteínové strukoviny RAPUNZEL

Strukoviny u nás príliš populárne nie sú, čo je veľká škoda. Sú totiž veľmi zdravé a majú vysokú nutričnú hodnotu. Dajte im preto šancu!

Prečo práve strukoviny?

  • Strukoviny sú vyhľadávané pre svoj vysoký obsah proteínov. Bielkoviny sú v strukovinách zastúpené dokonca vo väčšom množstve než v mäse. Výhodou bielkovín získaných zo strukovín je to, že spolu s nimi neprijímate i nezdravý cholesterol, ktorý je vo väčšine mäsa.
  • Ďalším ich pozitívom je to, že obsahujú celkovo málo tuku (toho nezdravého), naopak zdravý a potrebný tuk v nich nájdeme tiež.
  • zdrojom minerálov - vápnik, horčík, draslík, železo, vitamínov a potrebnej vlákniny.
  • Strukoviny sú vhodné ako súčasť prevencie srdcovo-cievnych ochorení. Sú tiež vhodné pre diabetikov. Pomaly sa vstrebávajú, takže po jedle nedochádza k rýchlemu vzostupu hladiny cukru v krvi.

Aké sú druhy strukovín?

V súčasnej dobe nájdeme v obchodoch naozaj veľké množstvo strukovín. Stačí si len vybrať.

  • Asi najznámejšia je šošovica, ktorá je bohatá na vitamín B, draslík a železo. Vyskúšajte i iný druh šošovice, než je tá zelená, čo napríklad žltá alebo červená šošovica?
    Fazule sú u nás tiež veľmi známe. Najčastejšie sa stretneme s bielymi, čiernymi alebo červenými fazuľami. Menej známe, ale veľmi chutné sú fazuľe Mungo, ktoré je možné variť alebo si ich nechať naklíčiť a pridať ich do rôzných šalátov.
    Sójové bôby obsahujú najviac bielkovín zo všetkých strukovín. Oproti ostatným strukovinám majú i menší obsah sacharidov a viac tukov. Pre svoje zloženie sa zo sójových bôbov vyrába množstvo ďalších produktov, ako je napríklad sójový nápoj.
    Cícer je menej známy, ale chutný druh strukovín. Má jemnú orieškovú chuť a pridáva sa do polievok, šalátov, kaší apod. Vyskúšajte cícer i vy.
    Hrach nie je potreba nijak predstavovať. Ten sušený je považovaný za strukovinu, ale zelený hrášok ešte za zeleninu.

Kategóriu Strukoviny nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.