Shirataki je tradičná japonská super potravina, ktorú používajú ako náhradu klasickej riže alebo cestovín. Základnú zložku tvorí konjaková múčka.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Shirataki sú vyrábané z koreňa plodiny Konjac (Amorphophallus konjac). Plod rastliny konjac obsahuje glukomanán, ktorá je vláknina 100% rastlinného pôvodu, ktorá absorbuje vodu. Najvýraznejšou vlastnosťou tejto rastliny je, že je schopná absorbovať vodu do seba až 300 krát viac, ako je jej vlastná váha.
Želatínové cestoviny vyrobené z tejto rastliny sú bez chute, neobsahujú žiadne kalórie, ani cukor, ani lepok ani tuky. Bolo dokázané, že glukomanán, ktorá je základnou zložkou cestovín Shirataki, je efektívnym regulátorom hladiny cukru v krvi, taktiež reguluje hladinu cholesterolu, a pomáha v udržaní stabilnej telesnej hmotnosti a teda aj pri chudnutí nakoľko má pozitívny vplyv na reguláciu kalórií v tele.
Tento výrobok popri použití technológie zdokonalovanej dlhé stáročia skladujú v roztoku s veľmi malou koncentráciou Hydroxidu vápenatého (hasené vápno), aby zachoval svoju trvanlivosť aspoň 1 rok.
Pri použití odlejte vodu z cestovín, dôkladne ich umyte s dostatočným množstvom vody a následne ich varte pár minút. Vzhľadom nato, že základná zložka týchto cestovín je voda, pred jedením dôkladne odlejte nadbytočnú vodu, aby nerozriedil omáčku, ragú, soté. Zmiešane k ragú, šalátom, polievkam dôkladne prevezme ich arómu a príchuť.
Kvôli veľkému obsahu vody sa nedajú zmraziť, nakoľko sa poškodí štruktúra cestovín, rozpadnú sa kvôli mrazeniu.
Výrobok je certifikovaný podľa pravidiel Kosher, HALAL a BRC.
Krajina pôvodu: Čína.
voda, konjaková múčka, hydroxid vápenatý
Priemerná výživová hodnota v 100 g výrobku:
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.