Kyselina citrónová sa používa ako stabilizátor a ochucovadlo napríklad pri výrobe domácich marmelád a sirupov.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Bráni tiež rastu baktérií, kvasiniek a plesní. V tukoch a olejoch pôsobí ako antioxidant, kde zabraňuje žltnutiu a nežiaducej zmene farby.
Ľudstvo ju používa už od 8. storočia. Jej nespornou výhodou je to, že je cenovo dostupná a na rozdiel od octu nezapácha. Je zdravotne neškodná a šetrne sa chová k plastom či gumovému tesneniu. Účinne bojuje s vodným kameňom a zabraňuje rastu plesní.
Nachádza sa v rôznych druhoch ovocia a zeleniny v citrusových plodoch, jedná sa preto o prírodnú konzervačnú látku a používa sa ako dochucovací prostriedok jedál, nealkoholických a alkoholických nápojov.
Kyselina citrónová E330 (kryštalická) 100%
Nemecko
Balenie obsahuje 2x10g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.