Žltá šošovica Toor dal alebo aj kajan indický lúpaný polený je prirodzene bezlepkový druh strukoviny.
Na sklade viac ako 5 kusov Pozajtra odosielame, u vás v utorok 30. 4.
Ide o druh strukoviny so zemitou chuťou. Je považovaný za najrozšírenejšie dal v Indii a každý región má svoj spôsob prípravy.
Na prípravu polievok, mäsových jedál a karí. Príprava: Pri varení sa sfarbí žlto. Obvykle je lúpaná a polená, takže ju treba po namočení variť len po krátku dobu. Nemusíte ju namáčať niekoľko hodín a myslieť tak už deň dopredu nato, čo budete variť. Je vhodná na okamžitú prípravu. Zvyčajná doba prípravy je 30 minút máčania a cca 30 minút na varenie domäkka. Varí sa kratšiu dobu ako väčšina ostatných diaľkov.
Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 500 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.