Na sklade V pondelok 29. 4. odosielame, u vás v utorok 30. 4.
Pohánka lámanka je vhodná do hotových polievok, vývarov ako príloha, k príprave kaší, nátierok. Rýchlo mäkne - nemusí sa variť.
Sekaná s pohánkou lámanka (približne 6 porcií)
Ingrediencie: 1kg mletého mäsa (môže byť pol na pol bravčové s hovädzím), 100g pohánky lámanka, 2 vajcia, 2 cibule, 8 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, kukuričná strúhanka (alebo pohánková kaša natural).
Príprava : do osolenej vriacej vody vsypeme pohánku lámanka (pomer pohánky a vody je 1: 1,5) a necháme stáť do vychladnutia. Mäso s cibuľou jemne pomelieme. V mise vypracujeme z namäknutej pohánky, mäsa, cibule, vajec, cesnaku a korenia cesto, z ktorého vytvárame šišky. Šišky môžeme obaliť v kukuričnej strúhanke alebo kaši a v predhriatej rúre pečieme dozlatista. Podlievame vodou.
Bryndzová nátierka
Ingrediencie: 1 balenie bryndze, 2-3 vajcia uvarené natvrdo, 100g pohánky lámanka, pór (cibuľa), 3 sterilizované uhorky, soľ, citrónová šťava
Príprava : lámanku osolíme a zalejeme horúcou vodou v pomere 1diel lámanky a 1,5 dielu vody. Necháme stáť, kým lámanka nezmäkne a nevstrebe vodu (asi 15min). Pór alebo cibuľu nakrájame, uhoriek, vajcia nastrúhame, všetko zmiešame, dochutíme soľou a šťavou z citróna. Natierame na pečivo.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.