Podrobné informácie

Na buchty, múčniky, knedle.

Informácie o produkte

Výrobca: JIZERSKÉ PEKÁRNY SPOL. S R.O.
Značka: JIZERKA
Kód výrobku: 44758
Kód EAN: 8594005291720
Držiteľ rozhodnutia: JIZERSKÉ PEKÁRNY SPOL. S R.O.

Bezlepková zmes "JIZERKA" návod na použitie

Bezlepková zmes je všestranne použiteľná ako na prípravu kysnutých ciest, šľahaných a trených hmôt, tak i pri varení a zahusťovaní pokrmov, príprave knedlí a cestovín.

Hmotnosť : 1 000 g ( - 3 % )

Zloženie :

  • kukuričný škrob deproteinovaný- vhodný pre bezlepkovú diétu,,
  • lupinová múka LP 20
  • dextróza
  • guarová múka E 412 zahusťovadlo
  • emulgátor lecitin
  • kyselina citrónová E 330
  • kyselina askorbová E 300

 

100 g výrobku priemerne obsahuje 1 505 KJ ( 359 kcal ), bielkoviny 3,08 g , sacharidy 78,5 g,tuk 1,56 g

Obsah gliadinu je 1,7mg/100 g sušiny

Spotrebujte do dátumu uvedeného na prídavnej etikete

Skladujte v suchu a pri teplote do 18 °C

 

Recept na svetlý chlieb

Zmes Jizerka 0,5 kg , voda 3,5 dl, droždie 20 g, soľ 7 g, maslo 20 g. Droždie rozpustíme v studenej vode a nalejeme do miešacej nádoby. Navážime Jizerku, soľ a krátko intenzívne vymiešame cesto. Nakoniec k miešaniu pridáme maslo. Necháme 5 minút oddýchnuť a potom vytvarujeme bochníček na pečúci plech. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hod. Pred pečením povrch bochníka natrieme vodou. Začíname piecť pri teplote 200°C, ktorú po 15 min stiahneme na 180°C. Pečieme celkom asi 60 minút.

Recept na sladké cesto: Tlačené koláče

Zmes Jizerka 200 g , cukor krupica 35 g, droždie 10 g, maslo 30 g , soľ 3 g, vajce 1 ks, voda 1 dcl, posýpka100 g, maslo 50 g, cukor 50 g. Droždie rozpustíme vo vode, pridáme vajce, zmes, soľ, cukor a všetko krátko intenzívne premiešame. Nakoniec pridáme rozpustené maslo a premiešame. Pri použití cesta na tlačené koláče necháme cesto 5 min. oddýchnuť a potom nadelíme a vytvarujeme guľôčky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kysnúť asi 40 min. Potom guľôčky pretlačíme pohárom a vzniknutú jamku naplníme rôznou náplňou (tvarohová, maková, džem, ovocie ). Okraje koláča potrieme vajíčkom a vrch posypeme posýpkou Pečieme pri 180°C asi 20 min.

Recept: Šľahaná bábovka

6 čerstvých vajec, 6 lyžíc zmesi Jizerka, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 lyžica stolového oleja.

Formu vymastíme olejom a vysypeme bezlepkovou strúhankou. Vajcia oddelíme a šľaháme najprv bielky pri najväčšej rýchlosti za postupného pridávania cukru až vyšľaháme pevný sneh. Znížime rýchlosť šľahania a postupne zašľahávame žĺtky. Po zašľahaní žĺtkov na najpomalejší chod postupne do hmoty vmiešame bezlepkovú zmes Jizerka a nakoniec lyžicu stolného oleja. Hmotu nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180°C po dobu 30 minút.

Ak sa vám z našej bezlepkovej zmesi podarí zaujímavý výrobok, radi zverejníme váš recept na našich stránkach www.jipek.cz pre ostatných spotrebiteľov.

Recenzie

Recenzie produktu DI JIZERKA BEZLEPKOVÁ ZMES ZELENÁ 1 KG

Diskusia

Diskusia k produktu DI JIZERKA BEZLEPKOVÁ ZMES ZELENÁ 1 KG

Pridať nový príspevok do diskusie