Doprava zadarmo nad 20 €. Prihláste sa k newsletteru!
MojaLekáreň.sk

JIZERKA Prirodzene bezlepková zmes univerzálna Zelená 1000 g

Dietetická potravina
JIZERKA Prirodzene bezlepková zmes univerzálna Zelená 1000 g

Prirodzene bezlepková zmes je určená pre všestranné použitie.

Viac informácií

JIZERKA Prirodzene bezlepková zmes univerzálna Zelená 1000 g

Popis

Prirodzene bezlepková zmes je všestranne použiteľná ako pre prípravu kysnutých ciest, šľahaných a trených hmôt, tak i pri varení k zahusťovaní pokrmov, príprave knedlí a cestovín.

Zloženie produktu

Kukuričný škrob, zemiakový škrob, modifikovaný škrob kukuričný, lupinová múka, modifikovaný škrob maniokový, hroznový cukor, zahusťovadlo guma guar, emulgátor slnečnicový lecitín, kyselina askorbová.

Alergény

  • Lupina.
  • Môže obsahovať stopy: sója, sezam, vajce, mlieko, arašidy, orechy.

Výživové údaje v 100 g výrobku

  • Energetická hodnota 1517 kJ/362 kcal,
  • tuky 1,9 g, nasýtené mastné kyseliny 0,5 g,
  • sacharidy 82 g, cukry 3,8 g,
  • bielkoviny 3,2 g,
  • soľ 0,22 g. 

Balenie obsahuje

1000 g

Radi by sme Vám odporučili recepty, v ktorých Bezlepková zmes Jizerka zohráva nezastupiteľnú úlohu.

  • Recept na svetlý chlieb

Zmes Jizerka 0,5 kg, voda 3,5 dcl, droždie 20 g, soľ 7 g, maslo 20 g.

Droždie rozpustíme v studenej vode a nalejeme do miešacej nádoby. Odvážime Jizerku, soľ a krátko intenzívne vymiešame cesto. Nakoniec hnetenia pridáme maslo. Necháme 5 minút odpočinúť a potom vytvarujeme bochník na plech na pečenie. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hod. Pred pečením povrch bochníka namašlujeme vodou. Začíname piecť pri teplote 200 ° C, ktorú po 15 min stiahneme na 180 ° C. Pečieme celkom asi 60 minút.

  • Recept na sladké cesto: Tlačené koláče

Zmes Jizerka 200 g, cukor krupica 35 g, droždie 10 g, maslo 30 g, soľ 3 g, vajcia 1 ks, voda 1 dcl, drobenka: zmes 100 g, maslo 50 g, cukor 50 g.

Droždie rozpustíme vo vode, pridáme vajce, zmes, soľ, cukor a všetko krátko intenzívne premiesime. Nakoniec pridáme rozpustené maslo a domiešame. Pri použití cesta na tlačené koláče necháme cesto 5 minút odpočinúť a potom nadelíme a vytvarujeme guličky s hmotnosťou asi 15 g. Necháme na plechu kysnúť asi 40 min. Potom guličky roztlačíme pohárikom a vzniknutú jamku naplníme rôznou náplňou (tvarohová, maková, džem, ovocie). Okraje koláča potrieme vajíčkom a vrch posypeme drobenkou. Pečieme pri 180 ° C asi 20 min.

  • Recept: Šľahaná bábovka

6 čerstvých vajec, 6 lyžíc zmesi Jizerka, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 lyžica stolového oleja.

Formu vymastíme olejom a vysypeme bezlepkovou strúhankou. Vajcia oddelíme a šľaháme najskôr bielky pri najvyššej rýchlosti za postupného pridávania cukru až vyšľaháme pevný sneh. Znížime rýchlosť šľahania a postupne zašľaháme žĺtky. Po zašľahaní žĺtkov na najpomalší chod postupne do hmoty vmiešame bezlepkovú zmes Jizerka a nakoniec lyžicu stolného oleja. Hmotu nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 ° C počas 30 minút.

Informácie o produkte

Značka:
Kód výrobku:
44758
Kód EAN:
Držiteľ rozhodnutia:

JIZERKA Prirodzene bezlepková zmes univerzálna Zelená 1000 g

100 %

100 %
dobře se z ní peče

vyhovuje mi a jsou z ní moc dobré koláče,buchty i piškoty

100 %

100 %

80 %

80 %

100 %

100 %

Výrobok poznám z kamennej predajne a je výborný.

100 %

100 %

JIZERKA Prirodzene bezlepková zmes univerzálna Zelená 1000 g

Máte otázky k produktu?
Opýtajte sa v diskusii

Pridať nový príspevok do diskusie

Mohlo by vás zaujímať

Do košíka
Do košíka
Spýtajte sa lekárnika

Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním.

Zistiť viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.