MojaLekáreň.sk

7 tipov pre silnejšiu imunitu

Posilňujte imunitu! Máme pre vás 7 druhov prípravkov, ktoré posilnia imunitný systém a vy sa tak ľahšie vyhnete typickým "zimným" chorobám.

7 tipov pre silnejšiu imunitu
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Pomoc z prírody

Huba reishi má veľa pozitívnych vlastností − podporuje správne fungovanie imunitného systému, spomaľuje starnutie, regeneruje pečeň a celkovo čistí telo. Echinacea spolu so zázvorom účinne stimulujú obranyschopnosť tela pred vírusmi a baktériami. Echinacea je označovaná tiež ako prírodné "antibiotikum" so širokým spektrom účinkov a veľmi dobre pôsobí na ochorenia dýchacích ciest. Pre správne fungovanie našej obranyschopnosti odporúčame zvýšiť príjem zinku s vitamínom C, ktoré spoločne užívané zvyšujú svoje účinky. (PharmDr. Kamila Horníčková)

1. Echinacea

Echinacea dokáže v tele aktivovať biele krvinky, ktoré následne likvidujú vírusy a baktérie. Pre zvýšenie obranyschopnosti organizmu je nevyhnutné užívať echinaceu, či už v podobe kapsúl, sirupu alebo napríklad šumivých tabliet, pravidelne a dlhodobo. Zároveň je možné ju využiť krátkodobo pri liečbe infekcií horných dýchacích ciest, pri liečbe zápalov močových ciest alebo tiež pri detoxikácii organizmu, najmä pečene. Echinaceu môžu užívať deti, dospelí i nastávajúce mamičky.

2. Vitamín C

Vitamín C je úplne nevyhnutný pre správnu funkciu imunitného systému. Zároveň chráni bunky pred poškodením voľnými radikálmi a pred oxidáciou. Tiež je úplne nevyhnutný pre správnu funkciu nervového systému, kostí, svalov, šliach, ciev, kože, ďasien, zubov a prispieva k zníženiu únavy a vyčerpania. Preventívne užívajte výživové doplnky s vitamínom C dlhodobo v pravidelných dávkach, pri boji s infekciou je vhodné tieto dávky zvýšiť.

3. Betaglukány

Kým betaglukány z obilnín pomáhajú udržiavať v rovnováhe cholesterol a krvný cukor, betaglukány z húb a rias posilňujú imunitný systém. Do tela je možné ich dostávať pomocou celého radu prípravkov, ako sú napríklad sirupy, ktoré sa hodia najmä pre deti, alebo napríklad kapsúl.

4. Rakytník rešetliakový

Okrem toho, že rakytník rešetliakový posilňuje imunitný systém a uľavuje od únavy, horúčkovitých či infekčných ochorení, tiež v tele stimuluje všetky regenerančné procesy, podáva sa pri zahlienení, ochoreniach pečene a pľúcnych zápaloch, hojí žalúdok a zároveň reguluje krvný obeh. Pre deti sa hodí napríklad rakytník vo forme cukríkov alebo sirupu, dospelí uvítajú skôr kapsule či čaj.

5. Lyzáty a enzýmy

Lyzáty a enzýmy sú bakteriálne látky, ktoré dokážu nabudiť imunitný systém tak, že ten potom porazí začínajúce infekcie, bez toho aby ste si vôbec všimli, že sa o vás nejaká choroba pokúša. Ich nasadenie je vhodné pred časom zvýšeného výskytu respiračných ochorení, teda hlavne na jeseň. Medzi najznámejšie voľnopredajné lyzáty patria: GS Imunostim, Wobenzym a Preventan.

6. Reishi

Reishi sa v čínskej medicíne prezýva huba nesmrteľnosti a po celé stáročia sa využíva pre svoj zásadný vplyv na posilnenie imunity. Okrem toho má antivírusové, antibakteriálne a protizápalové účinky. Reishi je možné užívať vo forme kapsúl, kvapiek alebo tiež ho je možné sušené pridávať do pokrmov.

7. Kolostrum

Kolostrum čiže mledzivo alebo "prvotné" materské mlieko je bohaté na vitamíny, minerály a stopové prvky, ktoré veľmi významne podporujú imunitný systém. Pre zvýšenie obranyschopnosti organizmu je vhodné užívať výživové dopnky s obsahom kolostra pravidelne.

Náš tip

Medzi ďalšie výživové doplnky, ktoré zlepšujú funkciu imunitného systému, patrí napríklad čierny cesnak, kurkumín či goji. Dôležitý je aj dostatočný pitný režim − vhodná je voda alebo bylinkové čaje. Nezabudnite pravidelne vetrať a hýbte sa − stačí krátka prechádzka v prírode.

Všetky zdravotné, nutričné či liečebné tvrdenia sú v rámci legislatívy EÚ výrazne obmedzené. Pri tvorbe článkov smieme vychádzať iba zo schválených tvrdení, ktoré uvádza platná legislatíva.

Navštívte súvisiace produktové kategórie
Výživové doplnky na imunitu Nervová sústava Bio potraviny

Prečítajte si tiež

Hylak Forte nie je dostupný v lekárňach (kamenných aj internetových). Podľa predbežných informácií by mohol byť k dispozícii v júli 2024. Keďže ide o registrovaný liek so špecifickým zložením,…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

Dračia krv alebo Sangre de Drago je prírodná tekutá živica tmavočervenej farby, ktorá má v Peru dlhú tradíciu a v minulosti sa používala aj v starovekom Grécku, Ríme, Indii alebo Číne. Hoci niekoľko…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.