Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Biely čaj
Klenotom medzi čajmi by sa dal nazvať biely čaj. Niekedy je tiež označovaný za "šampanské" medzi čajmi. Znalci o ňom hovoria ako o nejznamenitějším a najvzácnejším čajovom druhu. Dôvodom je nielen jeho spôsob zberu a následného spracovania, ale aj jeho mimoriadne jemné kvetinové aróma. Biely čaj sa získava z listov stále zeleného čajovníka , zberá sa ešte neotvorené lístky púčikov, Na spodnej strane lístkov sú jemné chĺpky, ktoré po uschnutí vyzerajú ako stříbrobílé chmýří. A práve odtiaľ vzniklo pomenovanie bieleho čaju.
Biely čaj je kvôli svojmu nákladnému spracovaniu považovaný za najdrahocennejší čaj.Tým je ale zároveň aj z pohľadu jeho účinkov na ľudský organizmus. Vďaka kofeínu má dlhodobo povzbudzujúce účinky a podporuje koncentráciu. Obsahuje obzvlášť vysoký podiel antioxidantov, takže možno jeho pitie bez výhrad odporúčať ako prevenciu proti rakovine. Okrem toho prispieva k ochrane proti účinkom slnečného žiarenia.
Spracovanie bieleho čaju
Čajové lístky bieleho čaju môžu byť prvýkrát obrané tri až päť rokov po zasadení sadeníc. Aby bola zachovaná kvalita čaju, zbiera sa väčšinou ručne. Zatiaľ čo zelený čaj sa musí dusiť v panviciach a čierny čaj je podrobený fermentácii, zostáva biely čaj úplne neupravený. Je len jemne opracovaný a sušený vonku na miernom slnku. Tesne pred ďalším spracovaním je ešte raz rýchlo zahriaty, aby bol úplne usušený. Len pri tomto šetrnom spracovaní zostávajú zachované hodnotné obsahové látky a jemné, až kvetinová aróma.
Príprava čaju
Čaj sa musí nechať vylúhovať. Ako dlho, záleží na tom, aký čaj nám chutí. Biele čaje sa nechávajú lúhovať spravidla asi 2-3 minúty.
Zloženie Biely čaj, aróma citrónu (5%), aróma manga (4%)
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.