Úvodná strana Výživa a chudnutie Potraviny Nápoje Rastlinné mlieka

Rastlinné mlieka

Rastlinné mlieka sú plné vitamínov, ale nenechajte sa na prvýkrát zaskočiť ich prirodzenou chuťou. Rastlinné mlieka je možné získať z väčšiny semienok, orechov a zrniek.

V tejto kategórii doporučujeme


Načítavam

Rastlinné mlieka - detailný popis

Rastlinné mlieka je možné požívať na varenie, pečenie, na samotné pitie alebo do kávy. Najrôznejšie rastlinné nápoje možno s väčšou či menšou úspešnosťou používať všade tam, kam príde bežné kravské mlieko. Najčastejším typom rastlinného mlieka je "mlieko" vyrobené zo sóje. Neobvyklé však nie sú ani tie z mandlí, orechov, ryže alebo ovsa. Naraziť môžete aj na väčšiu exotiku ako nápoje z konope, semienok chia alebo quinoa.

MojaLekáreň.sk ponúka rastlinná mlieka známych značiek

Na MojaLekáreň.sk nájdete:

  • sójové mlieka - sójový nápoj je obohatený sójovým lecitínom a kombináciou 10 dôležitých vitamínov. Patria do skupiny prírodných rastlinných produktov. Bez lepku a laktózy.
  • ryžové mlieka - veľmi chutný a nutrične výživný nápoj s veľmi kvalitnými rastlinnými bielkovinami a sacharidmi. Vhodný pre celiatikov a jedincov s intoleranciou k laktóze.
  • ovesné mlieka - nápoj s ovesnou vlákninou, používa sa na bežné pitie namiesto kravského mlieka, príprave kokteilov i pokrmov.
  • orieškové mlieka - lahodný nápoj, ktorý je prirodzene bez laktózy vás osvieži, ale aj zasýti. Ochutnajte ho samotný alebo v smoothie.
  • mandľové mlieka - jednoduché zloženie pre vaše chuťové potešenie. Hodia sa na pitie, na prípravu nápojov a pokrmov.
  • špaldové mlieka - nápoj so skvelou kávovou chuťou bez kofeínu! Zdravá náhrada kávy, ktorá je vhodná aj pre veganov. Bez laktózy.

Doplnkový tovar

Rastlinné mlieka môžete osladiť pridaním vopred namočeného sušeného ovocia (datľami, hrozienkami, slivkami), dochutiť škoricou alebo ich rozmixujte spoločne s ovocím na osviežujúce kokteily.

TIP! Rastlinné mlieka je možné vyrobiť z väčšiny semienok, orechov a zrniek. Veľmi ťažké je to z ľanového a chia semienka, pretože namočením s vodou tvorí gél, ktorý je len ťažko scedíme.

Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam
Spýtajte sa lekárnika