Kulinárska špecialita z mandlí je alternatívou kravskej a sójovej smotany.
Na sklade viac ako 5 kusov V utorok 2. 4. odosielame, u vás v stredu 3. 4.
Pri výrobe sú používané tie najkvalitnejšie španielske mandle, ktoré sú následne za studena lisované, čím sa odtuční a vznikne mandľový prášok. Ten sa podľa potreby zmiešava s vodou. Môžete ju pridať do omáčok, polievok, cestovín či zeleniny, do múčnikov alebo čaju.
Voda, mandle* (7 %), slnečnicový olej, agávový sirup*, stabilizátor (xantán, arabská guma), emulgátor (slnečnicový lecitín), morská soľ, prírodná aróma. *Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota 383 kJ / 93 kcal | |
Tuky: | 8,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,9 g |
Sacharidy: | 1,0 g |
z toho cukry: | 1,0 g |
Bielkoviny: | 1,3 g |
Soľ: | 0,1 g |
Polievky - pridajte alternatívu smotany do vašej obľúbenej polievky, jej chuť bude vďaka nej plná a jemnejšia zároveň. Omáčky - mandľová alternatíva smotany môže byť aj základom smotanových omáčok. Dezerty - pri výrobe zmrzliny alebo napríklad talianskej špeciality panna cotta skúste použiť namiesto mliečnej smotany tú mandľovú, chuť dezertov zostane rovnako výborná ako predtým. Zapekanie - smotana mandľová funguje pri zapekaní zemiakov alebo cestovín rovnako dobre ako tá bežná mliečna. Nápoje - káva nebo smoothie, obojí lze zjemnit touto smetanou. Dresingy - ak je váš dresing príliš hustý, možno ho zriediť alternatívou smotany.
Alergén: škrupinové plody
Na priame použitie i na varenie.
Balenie obsahuje 200 ml.
Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 5 dní.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.