MojaLekáreň.sk

Čokoláda bez palmového oleja HEIDI pre dospelých

Zvolenému filtru nezodpovedá žiadny tovar

Zrušiť filter

Čokoláda bez palmového oleja HEIDI pre dospelých

Sladká či jemne horká chuť, kúsok potešenia pomaly sa rozplývajúci na jazyku. O čom je reč? O čokoláde. To, že jej podľahnete, však nemusí byť hriechom. Bez výčitiek si môžete dopriať kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaa a bez pridaného cukru. U tých nevadí, že sa vám nepodarí prestať ukusovať.

Čokoláda poteší vaše chuťové poháriky, ale dodáva energiu a zvyšuje bystrosť. To, že má čokoláda liečivé účinky, už vedeli starí Aztékovia a Mayovia, ktorí o nej hovorili ako o posilňujúcom prostriedku. Je považovaná za antidepresívum – môže byť dobrým prostriedkom proti chmúram a zlej nálade. Okrem toho je spoľahlivým afrodiziakom.

Akej čokoláde dávate prednosť?

Na trhu je veľké množstvo čokolád. Hlavné rozdelenie čokolád je podľa obsahu kakaovej sušiny.

  • Biela: je cukrovinka zložená z kakaového masla, cukru a mlieka, bez pevných kakaových zložiek. Nie je to teda čokoláda v pravom slova zmysle, napriek tomu je veľmi obľúbená.
  • Mliečna: by mala obsahovať minimálne 25 % kakaovej sušiny, pridáva sa do nej kondenzované či sušené mlieko.
  • Horká: taká čokoláda by mala obsahovať minimálne 35 % kakaovej sušiny, mala by byť bez pridaného cukru a mlieka.

U menej kvalitných čokolád je hlavnou zložkou produktu cukor a kakaové maslo. Ak si chcete vychutnať kvalitnú čokoládu, dbajte na podiel kakaovej sušiny v čokoláde. Zjednodušene povedané: čím väčší podiel, tým kvalitnejšia. Aby mala čokoláda pozitívny vplyv na naše zdravie, je potrebné konzumovať len tú najkvalitnejšiu, teda s obsahom kakaa minimálne 70 % a vyššie. A predsa len sa držať hesla: všetkého s mierou! Ale tak je to so všetkým. Takže ochutnajte lahodnú čokoládu Balance.

Viete, že...

  • kvalitná horká čokoláda chráni srdce a obehový systém, pretože obsahuje antioxidačné látky a vysoký podiel flavonoidov a polyfenolov,
  • vďaka flavonoidom znižuje krvný tlak, znižuje riziko rakoviny a ochorení kože,
  • čokoláda je bohatým zdrojom minerálov: hlavne horčíka, železa, vápnika, draslíka, sodíka a ďalších,
  • americkí vedci došli k záveru, že nadmerné požívanie tejto pochutiny môže viesť k závislosti,
  • čokoláda sa používa nielen na jedenie, ale tiež v kozmetike, kakaové maslo má blahodárny vplyv na pokožku.

Kategóriu Čokolády nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.