Bezlepkové múky a strúhanky sú kľúčové pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku. Ryžová, pohánková, kukuričná a ďalšie bezlepkové múky ponúkajú široké možnosti využitia. Okrem pečenia bezlepkového chleba, banánového chlebíčka alebo lineckého pečiva sa skvele hodia aj na zahusťovanie omáčok, prípravu cestovín, palaciniek a obaľovanie pokrmov. V tejto kategórii vám ponúkame širokú ponuku bezlepkových múk a strúhaniek, vrátane tých od značky Schär.
Táto bezlepková múka je vhodná na pečenie sladkých múčnikov a pokrmov…
5,89 €
Bezlepková diéta sa dotýka stále väčšej časti našej populácie, či už z dôvodu celiakie – alergie na lepok – alebo iných zdravotných dôvodov. To vedie k rastúcemu dopytu po bezlepkových produktoch vrátane chleba. Bezlepkový chlieb a jeho variácie, ako je bezlepkový banánový chlebíček alebo nadýchaný bezlepkový chlieb, sú medzi spotrebiteľmi stále obľúbenejšie. V tomto texte sa pozrieme na rôzne typy bezlepkových múk a strúhaniek, ktoré sú k dispozícii pre domáce pečenie a varenie, a na to, ako ich čo najlepšie využiť.
Bezlepkové múky sú základom pre pečenie bez lepku. Medzi najobľúbenejšie patria múka z ryže, pohánky, amarantu, quinoy a mandlí. Každá z týchto múk má špecifické vlastnosti a použitie. Napríklad pohánková múka je, vďaka plnej chuti, ideálna pre výrobu bezlepkového toastového chleba alebo bezlepkového biskupského chlebíčka. Na druhej strane, mandľová múka je skvelá pre pečenie sladkého pečiva, ako je napríklad bezlepkové linecké z mandľovej múky.
Bezlepková strúhanka, vyrobená z rôznych druhov bezlepkových múk, je dôležitou ingredienciou pre zahusťovanie a pridanie textúry mnohým jedlám. Môže byť použitá na obaľovanie mäsa, zeleniny alebo ako prísada do náplní a omáčok, kde nahrádza klasickú strúhanku obsahujúcu lepok.
Či už sa rozhodnete pečenie a varenie s bezlepkovými múkami a strúhankami prijať ako nový kulinársky koníček, alebo ste nútení dodržiavať bezlepkovú diétu zo zdravotných dôvodov, množstvo dostupných surovín a receptov je dnes obrovské. Experimentovaním s rôznymi druhmi múk a zmesí, vrátane hotových zmesí na chlieb od známych značiek ako je bezlepkový chlieb Schär, môžete objaviť, že pečenie bezlepkových pochúťok je nielen zdravé, ale aj zábavné a odmeňujúce.
Kategóriu Bezlepkové múky a strúhanky nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz
Bezlepkové múky a strúhanky sú kľúčové pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku. Ryžová, pohánková, kukuričná a ďalšie bezlepkové múky ponúkajú široké možnosti využitia. Okrem pečenia bezlepkového chleba, banánového chlebíčka alebo lineckého pečiva sa skvele hodia aj na zahusťovanie omáčok, prípravu cestovín, palaciniek a obaľovanie pokrmov. V tejto kategórii vám ponúkame širokú ponuku bezlepkových múk a strúhaniek, vrátane tých od značky Schär.
Bezlepková diéta sa dotýka stále väčšej časti našej populácie, či už z dôvodu celiakie – alergie na lepok – alebo iných zdravotných dôvodov. To vedie k rastúcemu dopytu po bezlepkových produktoch vrátane chleba. Bezlepkový chlieb a jeho variácie, ako je bezlepkový banánový chlebíček alebo nadýchaný bezlepkový chlieb, sú medzi spotrebiteľmi stále obľúbenejšie. V tomto texte sa pozrieme na rôzne typy bezlepkových múk a strúhaniek, ktoré sú k dispozícii pre domáce pečenie a varenie, a na to, ako ich čo najlepšie využiť.
Bezlepkové múky sú základom pre pečenie bez lepku. Medzi najobľúbenejšie patria múka z ryže, pohánky, amarantu, quinoy a mandlí. Každá z týchto múk má špecifické vlastnosti a použitie. Napríklad pohánková múka je, vďaka plnej chuti, ideálna pre výrobu bezlepkového toastového chleba alebo bezlepkového biskupského chlebíčka. Na druhej strane, mandľová múka je skvelá pre pečenie sladkého pečiva, ako je napríklad bezlepkové linecké z mandľovej múky.
Bezlepková strúhanka, vyrobená z rôznych druhov bezlepkových múk, je dôležitou ingredienciou pre zahusťovanie a pridanie textúry mnohým jedlám. Môže byť použitá na obaľovanie mäsa, zeleniny alebo ako prísada do náplní a omáčok, kde nahrádza klasickú strúhanku obsahujúcu lepok.
Či už sa rozhodnete pečenie a varenie s bezlepkovými múkami a strúhankami prijať ako nový kulinársky koníček, alebo ste nútení dodržiavať bezlepkovú diétu zo zdravotných dôvodov, množstvo dostupných surovín a receptov je dnes obrovské. Experimentovaním s rôznymi druhmi múk a zmesí, vrátane hotových zmesí na chlieb od známych značiek ako je bezlepkový chlieb Schär, môžete objaviť, že pečenie bezlepkových pochúťok je nielen zdravé, ale aj zábavné a odmeňujúce.
Kategóriu Bezlepkové múky a strúhanky nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz
Najskôr sa musíte prihlásiť.