Pamätáme na všetkých, ktorí musia vynechať zo svojho jedálnička lepok. Práve pre vás je tu bezlepkové pečivo a chlieb, ktoré máte ihneď k dispozícii - buď hotové alebo ako polotovary na dopečenie.
Ako si pripraviť bezlepkový chlieb v domácej pekárni
Poznáte tú vôňu práve dopečeného chleba? Keď ešte k tomu má aj chrumkavú kôrku presne tak, ako máte radi? Poradíme vám, ako si upiecť čerstvé bezlepkové pečivo u vás doma a podľa vašich predstáv.
Čo budete potrebovať:
- Domácu pekáreň - v našej ponuke nájdete pekárne rôznych značiek, veľkostí, farieb a s rôznymi funkciami. Vyberte si tú, ktorá vám bude najviac vyhovovať.
- Zmes na prípravu bezlepkového chleba - záleží na vás, na aký chlieb máte dnes chuť. Bude to slnečnicový, tmavý, svetlý alebo viaczrnný?
- sušené droždie
- vodu, olej
Postup:
- Do pekárne nalejeme požadované množstvo vlažnej vody, prípadne oleja (držíme sa návodu na zadnej strane škatuľky konkrétnej bezlepkovej chlebovej zmesi), vsypeme zmes a na ňu nasypeme sušené droždie.
- Prostredníctvom prídavných hnetacích metlíc a vhodne zvoleného programu na pekárni vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočinúť.
- Pripravené cesto vložíme do domácej pekárne, nastavíme požadovaný program a pečieme.
- Doba prípravy, kysnutia a pečenia chleba je približne 2 hodiny
TIP! Aby bol chlieb ešte lepší, zapracujte do zmesi slnečnicové, tekvicové alebo iné semienka podľa vašej obľúbenej chuti.
Kategóriu
Bezlepkové zmesi
nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz