Agar je výbornou a veľmi zdravou alternatívou želatíny.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Agar (inak tiež agar-agar) je prírodný polysacharid s vysokou želírovacou schopnosťou, ktorý sa vyrába z červených morských rias rodov Floridae a Gelidium. Je priehľadný, bez zápachu a bez chuti.
Umožňuje vytvárať tzv. vysoké vrstvy želé, ktoré pri krájaní skvele držia tvar. Výrobky obsahujúce agar sú preto vhodné pre domácu prípravu extra vysokej vrstvy želé na torty a zákusky.
V potravinárstve sa Agar používa pre
1 kávovú lyžičku Agaru a 5-10 kávových lyžičiek cukru vmiešame do 300 ml vody. Necháme 10 minút napučať a potom 15 minút varíme. Pri výrobe aspikov pridáme namiesto cukru 1/2 kávovej lyžičky soli.
Agar agar (Gelidium 100 %)*
*Produkt ekologického poľnohospodárstva
Nemecko
Môže obsahovať stopy lepku. Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.
Balenie obsahuje 30 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.