MojaLekáreň.sk

Strukoviny s cícerom

COUNTRY LIFE Cícer BIO 500 g

COUNTRY LIFE Cícer BIO 500 g COUNTRY LIFE Cícer BIO 500 g

Cícer si proste zamilujete... a to hlavne vďaka jeho orieškovej chuti…

Na sklade viac ako 5 kusov

2,69 €

ALLNATURE Cícer BIO 500 g

ALLNATURE Cícer BIO 500 g ALLNATURE Cícer BIO 500 g

Cícer v BIO kvalite je obľúbenou súčasťou vegetariánskych a…

Na sklade viac ako 5 kusov

2,99 €

Bio zmes strukovín sterilizovať 400g Rapunzel

Bio zmes strukovín sterilizovať 400g Rapunzel Bio zmes strukovín sterilizovať 400g Rapunzel

Zmes strukovín v slanom náleve je vynikajúcim riešením pre tých,…

Na sklade viac ako 5 kusov

1,69 €

PROBIO Cícer BIO 500 g

PROBIO Cícer BIO 500 g

Cícer patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám, je bohatý na…

Na sklade viac ako 5 kusov

2,59 € 2,24 € -14 %

GREEN APOTHEKE Cícer 500 g

GREEN APOTHEKE Cícer 500 g GREEN APOTHEKE Cícer 500 g

Cícer, nazývaný tiež hrach rímsky, je obľúbená strukovina, ktorá má…

Na sklade viac ako 5 kusov

1,99 € 1,79 € -10 %

Rapunzel Cícer sterilizovaná BIO 400 g

Rapunzel Cícer sterilizovaná BIO 400 g Rapunzel Cícer sterilizovaná BIO 400 g

Sterilizovaná cícer v slanom náleve je vynikajúcim riešenie pre tých,…

Momentálne nedostupné

Strukoviny s cícerom

Strukoviny u nás príliš populárne nie sú, čo je veľká škoda. Sú totiž veľmi zdravé a majú vysokú nutričnú hodnotu. Dajte im preto šancu!

Prečo práve strukoviny?

  • Strukoviny sú vyhľadávané pre svoj vysoký obsah proteínov. Bielkoviny sú v strukovinách zastúpené dokonca vo väčšom množstve než v mäse. Výhodou bielkovín získaných zo strukovín je to, že spolu s nimi neprijímate i nezdravý cholesterol, ktorý je vo väčšine mäsa.
  • Ďalším ich pozitívom je to, že obsahujú celkovo málo tuku (toho nezdravého), naopak zdravý a potrebný tuk v nich nájdeme tiež.
  • zdrojom minerálov - vápnik, horčík, draslík, železo, vitamínov a potrebnej vlákniny.
  • Strukoviny sú vhodné ako súčasť prevencie srdcovo-cievnych ochorení. Sú tiež vhodné pre diabetikov. Pomaly sa vstrebávajú, takže po jedle nedochádza k rýchlemu vzostupu hladiny cukru v krvi.

Aké sú druhy strukovín?

V súčasnej dobe nájdeme v obchodoch naozaj veľké množstvo strukovín. Stačí si len vybrať.

  • Asi najznámejšia je šošovica, ktorá je bohatá na vitamín B, draslík a železo. Vyskúšajte i iný druh šošovice, než je tá zelená, čo napríklad žltá alebo červená šošovica?
    Fazule sú u nás tiež veľmi známe. Najčastejšie sa stretneme s bielymi, čiernymi alebo červenými fazuľami. Menej známe, ale veľmi chutné sú fazuľe Mungo, ktoré je možné variť alebo si ich nechať naklíčiť a pridať ich do rôzných šalátov.
    Sójové bôby obsahujú najviac bielkovín zo všetkých strukovín. Oproti ostatným strukovinám majú i menší obsah sacharidov a viac tukov. Pre svoje zloženie sa zo sójových bôbov vyrába množstvo ďalších produktov, ako je napríklad sójový nápoj.
    Cícer je menej známy, ale chutný druh strukovín. Má jemnú orieškovú chuť a pridáva sa do polievok, šalátov, kaší apod. Vyskúšajte cícer i vy.
    Hrach nie je potreba nijak predstavovať. Ten sušený je považovaný za strukovinu, ale zelený hrášok ešte za zeleninu.

Kategóriu Strukoviny nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.