Cícer, nazývaný tiež hrach rímsky, je obľúbená strukovina, ktorá má jemnú orieškovú chuť a skvelo sa hodí do pomazánok i šalátov.
Na sklade viac ako 5 kusov V utorok 2. 4. odosielame, u vás v stredu 3. 4.
Cícer na varenie i klíčenie. Veľmi cenená strukovina s vynikajúcou orieškovou arómou. Do pomazánok (známy je napr. hummus), pyré, šalátov, polievok i ako príloha.
Najznámejšou pomazánkou z cícera je hummus – pyré s cesnakom, sezamovým krémom a citrónovou šťavou.
Môže obsahovať stopy zeléru a lepku
Prebraný a prepláchnutý cícer namočte na niekoľko hodín (až 12 hodín) do väčšieho množstva vody. Po nabobtnatí je dobré vodu z cícera zliať a na varenie použiť vodu novú – uľahčí to jeho trávenie. Následne ho v neprikrytej nádobe varte do mäkka a až na záver osoľte podľa chuti.
Energetická hodnota 1529 kJ/364 kcal, Tuky 6 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 1 g, Sacharidy 61 g - z toho cukry 11 g, Vláknina 17 g, Bielkoviny 19 g.
Argentina
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.