MojaLekáreň.sk

Kurie oko: jednoduché a rýchle odstránenie

Poradíme vám prípravky a postupy, ktoré spoľahlivo fungujú na odstránenie kurích ôk a navyše pridáme pár preventívnych odporúčaní.

Kurie oko: jednoduché a rýchle odstránenie
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Ako na odstránenie kurieho oka

Jedinou cestou, ako sa zbaviť kurieho oka, je jeho odstránenie.

To buď vykoná skúsená pedikérka, alebo to môžete vykonať doma sami - v tom prípade dodržiavajte tento postup:

  1. Napustite vaničku horúcou vodou, pridajte do nej zmäkčujúcu soľ a ponorte nohy.
  2. Zhruba po desiatich minútach nohy utrite a odstráňte stvrdnutú kožu pemzou, škrabkou, žiletkou alebo tiež môžete použiť elektrickú brúsku na pedikúru, ktorá okrem iného obsahuje aj špeciálny nástavec na odstránenie kurích ôk.    
  3. Náš tip

    Neodstraňujte príliš veľa kože, mohlo by dôjsť ku krvácaniu a následnej infekcii. 

    Následne použite:

  • Ceruzku na kurie oká, ktorá zaručí jednoduchú aplikáciu účinnej tekutiny priamo na postihnuté miesto, a tak zaistí rýchle odstránenie kurieho oka.
  • Sérum na kurie oká obsahuje kyselinu salicylovú, ktorá sa postará o zmäkčenie povrchovej vrstvy pokožky a rozpustenie medzibunkovej hmoty kurieho oka.
  • Tyčinku na kurie oká, tá obsahuje čajovníkový olej, ktorý spoločne s kyselinou salicylovou kurie oko rozpustí. Zároveň sa tyčinka postará o okamžitú úľavu od bolesti a podráždenia.

Vyskúšajte lastovičník alebo propolis

Rovnako ako bradavice, môžete aj kurie oká, po odstránení rohovej vrstvy kože pemzou, potierať čerstvou šťavou z lastovičníka alebo propolisovú tinktúru.

Náplasť či maska ​​na kurie oko

O odstránenie kurieho oka sa môže postarať aj špeciálna náplasť s kyselinou acetylsalicylovou, ktorú je možné aplikovať priamo na postihnuté miesto, bez toho aby bolo potrebné ho predtým zbavovať stvrdnutej kože. Aby táto liečba bola maximálne účinná a do kurieho oka prenikal dostatok kyseliny salicylovej, ktorá je v náplasti obsiahnutá, je nutné ju každý deň meniť a vydržať s liečbou 3 – 5 dní.

Ďalšou možnosťou, ako odstrániť kurie oko bez predchádzajúceho brúsenia, je použitie exfoliačnej masky na nohy. Tá má obvykle formu ponožiek zo špeciálnej fólie napustené kombináciou účinných látok. Tieto ponožky, prikryté ešte bežnými ponožkami, je vhodné mať na nohách asi 60 – 90 minút. Stvrdnutá koža vrátane kurích ôk sa potom vylúpe zhruba po týždni. Kúru je zvyčajne možné opakovať 1x za mesiac.

Ako predchádzať kurím okám

  • Nenoste topánky, ktoré vás tlačia alebo sú tesné
  • Do topánok vždy noste ponožky.
  • Majte chodidlá vždy čisté a suché.
  • Zbavujte sa pravidelne odumretej kože na nohách.
  • Na noc nohy natierajte hydratačným krémom.
  • Čas od času doprajte nohám zvláčňujúcu masku.
  • Zvážte používanie preventívnych náplastí na kurie oká.

Skúste to naboso

Ak trpíte na kurie oká často, nechajte sa inšpirovať bosou chôdzou. Keď je to možné, chodievajte v prírode bosí a ako obuv voľte "bosé" barefoot topánky. Tie nechávajú prstom voľnosť, a na nohe ich takmer necítite. Základnou prevenciou je teda pohodlná obuv.

Všetky zdravotné, nutričné či liečebné tvrdenia sú v rámci legislatívy EÚ výrazne obmedzené. Pri tvorbe článkov smieme vychádzať iba zo schválených tvrdení, ktoré uvádza platná legislatíva.

Prečítajte si tiež

Hylak Forte nie je dostupný v lekárňach (kamenných aj internetových). Podľa predbežných informácií by mohol byť k dispozícii v júli 2024. Keďže ide o registrovaný liek so špecifickým zložením,…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

Dračia krv alebo Sangre de Drago je prírodná tekutá živica tmavočervenej farby, ktorá má v Peru dlhú tradíciu a v minulosti sa používala aj v starovekom Grécku, Ríme, Indii alebo Číne. Hoci niekoľko…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.