MojaLekáreň.sk

Lieky na kurie oko

V tejto kategórii momentálne nie sú žiadne produkty

Lieky na kurie oko

Kurie oko dokáže pekne potrápiť. Kto už zažil, vie, o čom je reč. Jedná sa o malý kožný útvar o veľkosti niečo málo cez centimeter, ale môže byť i celkom malý. Pomerne typická je jeho žlto-šedivá farba. Je nepríjemné, vadí nám a často pekne bolí.

Rozdiely medzi kurím okom a bradavicou

Nie je divu, že si často nevieme rady, či sa jedná o bradavicu alebo kurie oko. Kurie oko (clavus) na rozdiel od bradavíc nie je infekčné. Vyskytuje sa vždy iba na ploske nohy a na prstoch. Bradavice sa naopak vyskytujú i na všetkých častiach tela. Kurie oká na rozdiel od bradavíc po odstránení nekrvácajú. Pokiaľ si nie ste istí, vyhľadajte lekára.

Ako kurie oko vzniká

Najčastejšie kurie oko vzniká ako následok nosenia nevhodnej obuvi. Nie je teda prekvapením, že sa vyskytuje viac u žien než u mužov. Práve nevhodná obuv, akou sú napr. dámske vysoké topánky, ktoré majú úzku špičku, spôsobia tlak na prsty, následkom ktorého sa vytvorí kurie oko.

Ako odstrániť kurie oko doma

Namočte nohu do teplej vody tak dlho, pokiaľ kurie oko nezbelie, potom ho vyrežte žiletkou alebo nožíkom. Existuje i skvelý pomocník - špeciálne pero so škrabkou na kurie oká, miesto potom prelepíte náplasťou a po niekoľkých dňoch postup zopakujete po kým kurie oko nezmizne.

Pokiaľ nechcete byť invazívny, nalepte na kurie oko špeciálnu náplasť na kurie oká, táto náplasť obsahuje účinnú kyselinu salicylovú, ktorá pôsobí priamo na kurie oko a zmäkčuje ho, stačí potom po niekoľkých dňoch náplasť i klavus odstrániť a nohu omyť.

Mocná kyselina salicylová – práve táto kyselina je obsiahnutá v náplastiach na kurie oká. Používa sa ale tiež na najrôznejšie ostatné kožné problémy ako sú bradavice, lupiny a tiež lupus. Poznáme ju i z kuchyne, kde slúži ku konzervácii.

Kategóriu Lieky na kurie oko nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.