Obľúbené položky

Úvodná stránka » Magazín MojaLekáreň.sk » Články a blogy » Zdravé varenie: Bezlepkové vianočné pečivo

Zdravé varenie: Bezlepkové vianočné pečivo

Do Vianoc už je len chvíľka a pokiaľ si aj vy ešte nejakú tú chvíľu nájdete, vyskúšajte tieto 3 druhy zdravých vianočných koláčikov.  Sú bezlepkové, s menším množstvom cukru, alebo dokonca aj bez neho.

Zdravé varenie: Bezlepkové vianočné pečivo

Škoricové očká

  • 200 g ryžovej múky
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 90 g zmäknutého kokosového oleja
  • 2 lyžičky kakaa
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 žĺtok
  • lekvár podľa chuti (výborne sa hodí ríbezľový)

Všetky ingrediencie zmiešajte a cesto potom nechajte hodinku oddychovať v chladničke. Potom vytvarujte malé bochníky s jamkami uprostred, do ktorých vložte kôpku lekváru. Pečte na 180 °C asi 10 minút.

Makové srdiečka

Sú vhodné pre úplné malé deti, ktorým nechcete dávať ešte cukor

  • 200 g pšenovej múky
  • 50 g maku
  • 70 g masla
  • 2 lyžice ryžového sirupu
  • 1 vajce
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • povidlá, lekvár na zlepovanie

Všetky ingrediencie zmiešajte a vložte cesto do chladničky na minimálne hodinku. Potom povykrajujte formičkami srdiečka a  pečte na 170 °C asi 10 minút. 


Orieškovo-čokoládové hrudky

  • 100 g lieskových orechov (+50 g na obaľovanie)
  • 100 g mandlí
  • 50 g vlašských orechov
  • 40 g brusníc
  • 10 ďatlí
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 60 g čokolády
  • vanilkový cukor

Polovicu orieškov pokrájajte nožom na väčšie kúsky a druhú polovicu pomelte na hladkú múčku.
Pridajte brusnice a nakrájané ďatle a zmiešajte s trstinovým cukrom. Túto zmes jemne opečte na panvici, pokiaľ cukor neskaramelizuje a zmes nebude dozlatava. Potom zmes nechajte trochu vychladnúť a pridajte kokosový olej, žĺtok a sneh z bielkov, med a na malé kúsky nakrájanú čokoládu. Cesto nechajte odpočinúť v chladničke a potom môžete tvarovať guličky, ktoré pečiete 180 ° C 20 minút

Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam