MojaLekáreň.sk

Kuchárkou: Vegetariánske kofty

Pripravte si bezlepkové kofty, ktoré budú voňať a chutiť ako v pravej indickej reštaurácii!

Kuchárkou: Vegetariánske kofty
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

V našej kuchyni by kofty asi najviac pripomínali klasické fašírky alebo známe čevabčiči podávané s cibuľou a horčicou :-)

Tie, ktoré som pre vás pripravila, majú skôr indický charakter a to primárne kvôli vôni korenia. Tradičné kofty sa pripravujú z mäsa - jahňacieho, hovädzieho alebo napríklad aj z rýb. Buď sa guľa vypráža na ohni alebo na panvici alebo sa varí v pikantnej omáčke.

Ak sa chcete vyhnúť mäsu, siahnite po nejakých strukovinách a zelenine. Po pridaní toho správneho korenia bude výsledok vždy perfektný!

Ja som sa rozhodla pre cícer, mrkvu a kvaku, ktorá na mňa už dlhšiu dobu žmurkala v chladničke a nevedela som čo s ňou. Kofty boli krehké, jemné i pikantné zároveň a s trochou zeleniny a dressingu vytvorili luxusný obed. V tejto verzii navyše bezlepkový. Skúste ich tiež!

Na 2 porcie budete potrebovať

Ak si chcete uľahčiť život, môžete si cícer kúpiť v plechovke. Nie je ale žiadna veda uvariť si ho doma.

Postup

  • Cícer cez noc namočte do vody. Vodu ráno vylejte a varte v novej vode podľa návodu.
  • Uvarený cícer riadne rozmixujte.
  • Pridajte k nemu jemne strúhanú mrkvu a kvaku, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať, vajce, soľ a korenie.
  • Ak nemáte mletú rímsku rascu, použite obyčajnú, ale najprv ju nasekajte nožom, aby sa uvoľnila chuť i vôňa.
  • Pridajte 2 lyžice pohankovej múky - bude sa vám s cestom lepšie pracovať.
  • Obaľte kofty v kukuričnej strúhanke - držia dobre tvar, lepšie sa vyprážajú aj chutia.
  • Vyprážajte v olivovom oleji tak, aby aspoň polovica gule bola ponorená. Vyprážanie netrvá dlho, stačí do zlatova zo všetkých strán.

Kofty akéhokoľvek druhu sa podávajú so zeleninou, tortillou alebo s rôznym pečivom. Chuť doplní jogurtový dip, ale aj bez neho je to jednoducho dobrota.

CÍCER - Alebo aj rímsky hrach je strukovina orieškovej chuti a zdrojom mnohých cenných látok. Obsahuje veľké množstvo železa, vápnika i horčíka. Má nízky glykemický index, hodí sa na redukčné diéty.

RÍMSKA RASCA - Vzhľadovo bežnej rasci veľmi podobná, chuťou a vôňou už menej. Pozitívne pôsobí na zažívanie a proti nadúvaniu. Zaujímavé sú aj jej protizápalové účinky.

Navštívte súvisiace produktové kategórie
Lieky na trávenie Bio potraviny Chudnutie, diéta

Prečítajte si tiež

Tiež ste sa stretli s názvami prvá, druhá, tretia, štvrtá, piata, šiesta a siedma detská choroba? Číslovanie chorôb pochádza z čias, keď sa ešte veľa nevedelo o tom, čo choroby spôsobuje. Tieto…

viac

Všetky granule pre psov nie sú rovnaké. Rovnako ako pri ľudskej strave by sme mali dbať na to, aby váš domáci miláčik dostával všetky zložky, ktoré potrebuje. Ak vám to finančná situácia dovoľuje,…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.