Obľúbené položky

Úvodná strana » Výživa a chudnutie » Dia potraviny » Dia zmesi na chlieb

Dia zmesi na chlieb

Veta "bez pridaného cukru", ktorú mnohokrát hrdo hlása aj obal od potravín, akými sú šunka alebo cestoviny vyvoláva horko sladký smiech. Na cukre sa ľahko pestuje závislosť, preto si výrobcovia zvykli pridávať ho aj do potravín, v ktorých by "bieleho zabijaka" nikto nečakal. Len tak trošku, lyžičku, dve …

Cukor v chlebe alebo aká je realita?

S ochorením spojeným s akoukoľvek diétou nastáva peklo ... A to najmä pri nakupovaní. Dokonca aj tmavé a zdravo sa tváriace pečivo je často dofarbovanie (a dochucovanie) karamelom, ktorý je ako inak, než z cukru. V našich dia zmesiach na chleba sa ale obávať nemusíte, sú bez bez cukru a často aj bez lepku!

Pečenie, ktoré vyvoláva radosť

Nemusíte sa báť ani pečenia vlastného chleba, hoci sa to môže zdať ako neprekonateľne ťažká záležitosť. Nielen, že vás neuhryzne, ale tiež sa upečie skoro sám ... Teda v prípade, že máte domácu pekáreň. Potom sa vážne upečie sám, stačí malá pomoc vo forme trochy vody a droždia, niekedy aj oleja alebo semienok podľa chuti. Postup v rúre vyzerá ako oveľa dlhšia a zložitejšia záležitosť ...... Ale vlastne nejde o nič ťažkého! Strávite s chlebom o trošku viac času, ale budete z neho mať oveľa väčšiu radosť. Cesto budete musieť premiešať a (nechať) vykysnúť sami, ale to je môže byť skôr dôvod k oslavám; hnetenie tuhšieho, napríklad práve toho chlebového cesta je lepšie, než mnoho antistresových metód. Hlavná výhoda samostatného spôsobu pečenia je, že sa nemusíte obmedzovať tvarom formy v pekárni, ale môžete si urobiť napríklad vlastné bagetky alebo kocky (vzhľad urobí svoje: jeme predsa i očami).

Vyberte si aj vy svoju zmes na chleba pre diabetikov a zistite, že pečenie nie je žiadna veda, práve naopak - je to zábava, na konci ktorej na vás čaká dozlatista prepečený, chutný chlieb, ktorý môžete jesť ešte teplý (a nemusíte kvôli tomu vstávať skoro ráno).

Pokračovať

Najpredávanejšie v kategórii


Načítavam
  • FINAX-bezlepková zmes s mliekom 900g

    FINAX-bezlepková zmes s mliekom 900g

    Výpredaj Doručenie do Vianoc

    skladom 1 - 2 ks

    Univerzálna zmes z ktorej upečiete napr. oalacinky, bagety, piškótu, chlieb. Na každej krabici je základný návod na pečenie chleba v domácej pekárni alebo v rúre. Z jednej krabice upečiete napr. dva 500g chleby. Zloženie Pšeničný škrob (max. 2 mg lepku/100 g), sušené odstredené mlieko, oligofruktóza, zahusťovadlo: guarová guma, vitamíny a železo.

    4,99 €

  • Směs na bezlepkový chléb tmavý 500 g

    Směs na bezlepkový chléb tmavý 500 g

    Doručenie do Vianoc

    skladom

    Minimální trvanlivost do data uvedeného na přídavné etiketě. Hmotnost : 500 g ( - 3 % ) Složení : bezlepková směs ( pšeničný škrob deproteinovaný - vhodný pro bezlepkovou dietu, lupinová mouka LP 20,dextroza,guarová mouka E 412 zahušťovadlo,emulgátor lecitin,kyselina citrónová E 330,kyselina askorbová E 300), jablečná vláknina,sůl s jodem. 100 g výrobku průměrně obsahuje : energetická hodnota 1 350 kJ ( 322 kcal ), bílkoviny 3,11 g, sacharidy 72,7 g, tuky 1,64 g Obsah gliadinu je 2,36 mg / 100 g sušiny Přibaleno 10 g instantního droždí. Návod k přípravě tmavého chleba bezlepkového V přístroji Backmeister - 450-480 ml studené vody,500 g směsi a 10g droždí (přiložený balíček ) nasypat do mísící nádoby, nastavit program ¨Schnell ¨a spustit dle návodu. Chléb je upečený za 160 minut. Klasická příprava - 400-450 ml studené vody,500 g směsi a 10 g droždí ( přiložený balíček) mísit ručně nebo šlehačem 10 minut dohladka. Těsto nechat 20 minut kynout ,pak přehnětat, vložit do olejem vymazané formy a nechat kynout v teple cca 1 hodinu.Pečeme při teplotě 200 °C 60- 70 minut.

    2,28 €

Najpredávanejšie značky

Akciová ponuka do vašej schránky

Výhodné ponuky nemusíte hľadať, pošleme vám ich e-mailom.

Skúste to, odhlásiť sa prípadne môžete kedykoľvek.

Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam