Obľúbené položky

Úvodná stránka » Magazín Mojalekáreň.sk » Články a blogy » Zdravé varenie: Zapečený cícer s kari

Zdravé varenie: Zapečený cícer s kari

Cícer majú znalci arabskej kuchyne spojený s hummusom, ktorého je hlavnou ingredienciou. Ak ste túto pochúťkuešte nevyskúšali v kombinácii s pita chlebom, rozhodne odporúčam. Tento recept však nebude o hummuse, ale o teplomhlavnom jedle, v ktorom hrá cícer hlavnú rolu. Zapečieme si ho totiž v rúre.

Zdravé varenie: Zapečený cícer s kari

Dnešným receptom chcem opäť upozorniť na to, že strukoviny sú výborné a pre naše telo dôležité. Ešte vám s nimi jednoducho nedám pokoj ;-)

V predchádzajúcom recepte sme varili z adzuki fazule a teraz by ste rozhodne mali vyskúšať cícer. Nielen kvôli jeho výbornej orieškovej chuti, ale hlavne kvôli jeho zloženiu. Cícer, čiže rímsky hrach, je nadupaný vitamínami, minerálmi a bielkovinami a skvelo tak vegetariánom nahrádza mäso.

Ako všetky moje recepty, aj tento je pomerne jednoduchý. Najviac času vám na ňom zaberie čakanie na zmäknutie cíceru.

Ingrediencie na 2–3 porcie

  • 250 g cíceru
  • 1 veľká alebo 2 menšie mrkvy
  • 1 cibuľa
  • sušené rajčiny
  • 2 vajcia
  • 200 ml smotany
  • 1 krémový syr
  • 1/2 lyžičky kari 
  • soľ, čierne korenie

Ak máte radi štipľavé, môžete k dochuteniu použiť aj trošku kokosového oleja s chilli papričkami.

Cícer si namočte zhruba deň dopredu a potom ho varte 45-60 minút v tlakovom hrnci. Cibuľu nakrájajte na malé kúsky, na väčšie kúsky pokrájajte paradajky. Mrkvy nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Smotanu šľahajte s vajcami a syrom. Výsledná hmota by mala mať hladkú konzistenciu, preto si na pomoc môžete vziať tyčový mixér. Na dno zapekacej misy nalejte olej a pokryte ho dokopy zmiešanými a okorenenými ingredienciami. Ušľahanou zmesou zalejte cícer so zeleninou a všetko pečte v rúre na 180-200 °C maximálne 30 minút.

Tip: Takto zapečený CÍCER je výborný so zemiakovou kašou. Ja som si k tomu ešte pridala na tanier rukolu. Verím, že aj táto kombinácia vám zachutí!

 

 

Zuzana Bihary

Zuzana Bihary

Všetky články blogera

všetky články

Prečítajte si

 

Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam