MojaLekáreň.sk

Hormonálna joga: Na vlastnej koži

Trápi vás únava, nedostatok energie alebo uvažujete o bábätku a stále sa vám to nedarí? Vyskúšajte prírodnú liečbu pomocou hormonálnej jogy − povieme vám, ako na to.

Hormonálna joga: Na vlastnej koži
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Čo dokáže hormonálna joga

Hormonálna jogová terapia zvyšuje a vyrovnáva hladinu hormónov (hlavne estradiólu) a tým podporuje zlepšenie celkového zdravotného stavu, zvyšuje pružnosť a pohyblivosť, detoxikuje organizmus, podporuje metabolizmus a prispieva k omladeniu tela i mysle.

Čo je to hormonálna joga

Hormonálna jogová terapia vychádza z Hathajogy, kundalini jogy a tibetských techník. Bola vytvorená špeciálne pre ženy každého veku, ale cvičiť ju môžu samozrejme aj muži alebo diabetici.

Pozostáva zo špeciálnych cvikov a vďaka jej pravidelnému cvičeniu sa hladiny hormónov vrátia do optimálnej rovnováhy a harmónie a vy pocítite zlepšenie kvality života. Cviky sú veľmi komplexné, zahŕňajú dynamické pozície, dychové techniky, prácu s energiami aj koncentračné antistresové prvky.

S čím vám môže pomôcť

  • S využitím týchto techník zmierňuje sprievodné symptómy menopauzy a rovnako pomáha pri ďalších ženských problémoch, ako sú napríklad predmenštruačný syndróm, inkontinencia, strata menštruácie a ovulácie alebo neplodnosť spôsobená hormonálnou nerovnováhou, zlým prekrvením či svalovými kŕčmi v panvovej oblasti.
  • So správnym praktizovaním prichádza zlepšenie nálady, zmiernenie depresií a emocionálnej nestability a nespavosti.
  • Môže naštartovať činnosť štítnej žľazy.
  • Celkovo sa podieľa na zlepšení pružnosti pohybového aparátu.
  • Revitalizuje a omladzuje organizmus.

Revitalizácii organizmu pomôže aj detoxikácia

Detox organizmu podporíte tiež zdravým jedálničkom. Čo tak začať každé ráno zdravými raňajkami – ovsenou kašou s orieškami, ovocím alebo chia semiačkami? Vyskúšať môžete aj silu superpotravín, odporúčame produkty so spirulinou.

„Hormonálnu jogu odporúčam všetkými desiatimi" alebo Skúsenosti kolegyne Aničky

"Od mája som začala pociťovať obrovskú únavu. Zle som spala, bola som neustále roztržitá a k tomu sa pridali aj problémy s menštruáciou a zadržiavaním vody. Hľadala som hlavne ticho a úplne som sa začala strániť ľudí. Odišla som na joga víkend s myšlienkou, že tu opäť načerpám stratený pokoj a silu z prírody. Po úvodných meditáciách ma lektorka nalákala na hormonálnu jogu a tak som si povedala, prečo ju neskúsiť, ak pomáha, pomôže aj mne."

Musíte cvičiť pravidelne

"Som veľký jógamilec a snažím sa teda každý deň cvičiť aspoň 30 minút jogu a potom meditovať. Po prvej skúsenosti s hormonálnou jogou som sa rozhodla zaradiť ju do svojho cvičiaceho plánu 5x týždenne vždy po prebudení. Približne po 2 mesiacoch sa upraví hladina hormónov a potom je možné frekvenciu cvičenia znížiť. Teraz som sa vrátila viac k "silovej" joge a hormonálnu jogu cvičím už len 3x týždenne."

Joga – cvičte sami alebo v skupine

Kúpte si podložku na cvičenie a začnite ešte dnes. Na internete nájdete nespočetné množstvo videí s jogou, podľa ktorých môžete cvičiť sami. Ak sa na to necítite a potrebujete aspoň zo začiatku pomoc skúseného lektora, vyskúšajte skupinové lekcie.

Ako pomohla joga Aničke

"A čuduj sa svete, približne po mesiaci som začala cítiť, že mám oveľa viac energie, zmizli mi kruhy pod očami, ľahšie spím a nebudím sa počas noci. A zlepšenie nálady si všimlo aj moje okolie."

Hormonálna joga nie je pre každého

Ak ste po operácii, máte srdcové ťažkosti, rakovinu, endometriózu, pokročilú osteoporózu alebo čakáte bábätko, poraďte sa najprv s lekárom, či môžete hormonálnu jogu cvičiť.

Joga a muži

Hormonálna joga nie je určená len ženám, môžu ju praktizovať aj muži. Pravidelné cvičenie zvyšuje libido, kvalitu spermií, prežitok z intímneho života a rovnako ako u žien pomáha mužom na ceste k emocionálnej stabilite a dobrej nálade.

Joga na každý deň

Ak máte sedavé zamestnanie alebo sa potrebujete po ťažkom dni pretiahnuť a načerpať stratenú silu, vyskúšajte jogu. Ponúka sa vám hneď niekoľko možností, od klasickej Hathajogy, silovej Power jogy, Vinyasa jogy, hormonálnej alebo párovej – acroyogy.

Cvičiť je polovica zdravia

Akékoľvek cvičenie jogy preťahuje skrátené svaly, posilňuje ochabujúce partie chrbta, odstraňuje bloky na chrbtici a pôsobí na nervovú sústavu a pravidelné vyprázdňovanie. A bonusom vám bude pekne tvarovaná postava, zlepšenie pohyblivosti, pružnosti a ohybnosti tela.

Navštívte súvisiace produktové kategórie
Chudnutie, diéta Kozmetika a hygiena

Prečítajte si tiež

Hylak Forte nie je dostupný v lekárňach (kamenných aj internetových). Podľa predbežných informácií by mohol byť k dispozícii v júli 2024. Keďže ide o registrovaný liek so špecifickým zložením,…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

Dračia krv alebo Sangre de Drago je prírodná tekutá živica tmavočervenej farby, ktorá má v Peru dlhú tradíciu a v minulosti sa používala aj v starovekom Grécku, Ríme, Indii alebo Číne. Hoci niekoľko…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.