Nastavenie cookies: Aby web zostal tak, ako ho poznáte

Aby ste na našich stránkach rýchlo našli to, čo hľadáte, ušetrili veľa klikania a nezobrazovali sa vám reklamy na veci, ktoré vás nezaujímajú, potrebujeme od vás súhlas so spracovaním súborov cookies, tzn. malých súborov, ktoré sa ukladajú vo vašom prehliadači.

Podľa cookies vás na našich stránkach spoznáme a zobrazíme vám ich tak, aby fungovali správne a podľa vašich preferencií.
Upozorňujeme, že údaje zo súborov cookies sa môžu používať aj v personalizovaných reklamách. Ak nesúhlasíte, môžete povoliť iba nevyhnutné súbory cookies. Prejdite si podrobný prehľad cookies a podmienky ich používania .

MojaLekáreň.sk

Zdravé varenie: Domáce chrumkavé krekery

K vínu, knižke alebo filmu to chce niečo na zahryznutie, to mi nikto nevyhovorí. Ak sa ale snažíte vyhýbať zemiačikom rovnako ako ja, upečte si vlastné krekery. Zakaždým môžu byť trochu iné.

Zdravé varenie: Domáce chrumkavé krekery
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Čo budete potrebovať:

Výsledné množstvo krekrov sa vám vojde zhruba na jeden pekáč.

A potom už je to o tom, na aké budete mať práve chuť:

  • či na syrové s rascou (do cesta to potom bude chcieť ešte hrsť syra – zhruba 10 dkg – a rascu vcelku podľa chuti),
  • cesnakovo-rozmarínové (pridáte 4 roztlačené strúčiky cesnaku a rozmarín podľa chuti),
  • alebo napríklad s nejakým obľúbeným korením a sezamovýmislnečnicovými alebo tekvicovými semienkami – ja mám vyskúšané bio korenie Dobrá nálada, ktoré obsahuje soľ, cesnak, bazalku, pamajorán, medvedí cesnak, rozmarín, tymián a kvet nechtíka, ruže a nevädze),
  • či máte chuť na trochu pikantnejší – v tom prípade do cesta použijete trošku chilli.

Postup

Cesto potom zostáva vyvaľkať na hrúbku 2 milimetre a nožom rozdeliť na malé obdĺžničky, štvorčeky, jednoducho ako sa vám to práve podarí (ak máte krájač na pizzu, tak ho neváhajte použiť, je to s ním ľahšie).

Krekry môžete posypať syrom či semienkami, ktoré ste dali do cesta (a rôzne ich medzi sebou prekombinovať), makom alebo sušenou červenou paprikou a krásne sa na nich bude vynímať hrubozrnná soľ. Pred posypaním krekry potrite olejom, aby na nich daná ingrediencia lepšie držala.

Krekry pečte na 200 °C na papieri na pečenie, kým nezozlátnu.

Prajem krásne a chrumkavé večery! :-)

16. jún 2021
Navštívte súvisiace produktové kategórie
Bio potraviny Chudnutie, diéta Potraviny a chudnutie

Prečítajte si tiež

Hepatitída (ľudovo žltačka) je väčšinou vírusové infekčné ochorenie, ktoré postihuje pečeň. Typov hepatitíd je niekoľko. Najznámejšie sú hepatitídy A, B a C. Zvláštnym typom je novorodenecká žltačka,…

viac

Tiež ste sa stretli s názvami prvá, druhá, tretia, štvrtá, piata, šiesta a siedma detská choroba? Číslovanie chorôb pochádza z čias, keď sa ešte veľa nevedelo o tom, čo choroby spôsobuje. Tieto…

viac

Crohnova choroba je autoimunitné chronické ochorenie tráviaceho traktu. Spôsobuje zápalové procesy v rôznych častiach tráviacej sústavy, najčastejšie však v oblasti spojenia tenkého a hrubého čreva.…

viac

Bodybuilding nie je len o zdvíhaní činiek, ale aj o správnej výžive, regenerácii a psychickej disciplíne. Kľúčovú úlohu v rozvoji svalovej hmoty zohráva kombinácia cieleného tréningu, premysleného…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.