Obľúbené položky

Úvodná strana » Výživa a chudnutie » Bio potraviny » Bio zmesi na chlieb

Bio zmesi na chlieb

Len málo pocitov zažitých v kuchyni je krajších, ako keď z trúby vytiahnete svoj vlastný čerstvo upečený a ešte teplý chlieb. Pokiaľ máte strach, že to sami nezvládnete, alebo bojujete s bezlepkovou diétou ( pretože, priznajme si to, upiecť čokoľvek pevného, jedlého a esteticky pekného z bezlepkovej múky nie je nič jednoduchého), bez obáv sa spoľahnite na zmesi na chlieb.

Ako upiecť takýto domáci chlieb?

Nebojte, nie je to nič zložitého. Pokiaľ disponujete zázrakom modernej doby zvaným domáca pekáreň, ušetríte si námahu i čas. Pekáreň tiež sama odhadne dobu pečenia a vašou najväčšiou starosťou bude správny pomer ingrediencií a snaha sa nepopáliť pri nedočkavom ochutnávaní tej dobroty. V bežnej trúbe to tak ľahko nepôjde, ale ani tu na postupe nie je čo skaziť. Len sa o to budete musieť trochu viac usilovať (ale samozrejme, o to viac sa v prípade úspechu môžete chváliť):
Cesto pripravíte sami a potom ho len necháte vykysnúť, čo najúhľadnejšie naaranžujete do formy alebo na plech do vhodného tvaru, a čakáte na výsledok. Svoj vlastný, jedinečný výtvor si vychutnáte mnohonásobne viac než chlieb z obchodu!

Fantázií sa samozrejme žiadne medze nekladú, takže nemusíte piecť zďaleka len ten nudný gulatý pecen chleba, ale môžete si bez obáv vytvoriť i slnečnicové kocky, minibagetky alebo žemličky. Pre ozvláštnenie ponorte cesto do semienok dľa vlastnej vôle, alebo do neho schovajte kúsok orieška či nejakú mandľu. Ohromíte nielen svoje chuťové bunky, ale i celé široké okolie.

Na akom druhu chleba si môžete pochutnať?

Obyčajný svetlý chlieb, tmavý, semienkový, slnečnicový, pohánkový- stačí si len vybrať! My vám doporučujeme BIO zmes, zloženú z ryžovej a pohankovej múky, kukuričného škrobu a výborného chlebového korenia ( bezlepkovosť je teda samozrejmosťou).

Pokračovať

Najpredávanejšie v kategórii


Načítavam
Cena (Eur):

Značka

Druh tovaru

Kľúčová vlastnosť

Neobsahuje

Jednotkové množstvo

  • NOMINAL Bezlepková zmes na chlieb s pohánkovú vlákninou 500 g

    NOMINAL Bezlepková zmes na chlieb s pohánkovú vlákninou 500 g

    Akcia

    skladom > 5 ks

    Chlieb pre zdravie s celozrnnou pohánkou je unikátny výrobok, ktorý bol v r.2008 ocenený na Medzinárodnom potravinárskom veľtrhu Salima v kategórii TRENDY. Výrobok spĺňa náročné požiadavky nielen pre bezlepkovú diétu, ale i diétu diabetickú. Má priaznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny predovšetkým z celozrnnej pohánky. Svojou štruktúrou, farbou aj chuťou je podobný tmavým typom chleba. Okrem lepku neobsahuje táto zmes ani mlieko, vajcia, arómy, umelé farbivá či konzervanty. Spľňa všetky požiadavky zákazníka na zdravý a chutný chlieb. Bezlepkový výrobok: obsah lepku nižší ako 10 mg na 100 g výrobku určeného k spotrebe. Obsah základných živín v 100 g chleba podľa základnej receptúry: bielkoviny 3,6 g sacharidy 32,3 g tuky 3,6 g VLÁKNINA 8,5 g energia 626 kJ Použité suroviny Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohánková mouka, lupinová múka, zahusťovadlo guarová guma, ľanové semienko, soľ, chlebové korenie Základná príprava Zmes je určená pre pečenie v domácich pekárňach (krátky dvojhodinový program), ako aj v bežnej rúre. V tomto prípade k 500 g zmesi pridáme 440 g vody, 20 g oleja a 13 g čerstvého droždia. Cesto vymiešame a dobre spracované necháme 15 minut stáť. Potom ním naplníme dôkladne vymazanú formu. Chlieb necháme kysnúť 45- 60 minut. Pečieme vo vyhriatej rúre (najprv 200°C potom 180°C) asi 60 minút. Skladovanie: Pri relatívnej vlhkosti do 75% a teplote do 30°C, vždy uzavrené v pôvodnom obale. Trvanlivosť: Pri dodržaní skladovacích podmienok je trvanlivosť výrobku 12 mesiacov od dátumu výroby. Balenie: 500 g

    2,05 € -26% 2,77 €

  • Bezlepkový chlieb svetlý 500g Labeta

    skladom

    Balenie obsahuje okrem zmesi na chlieb tiež instantné droždie. Príprava možná aj v domácej pekárni. Návod na prípravu v rúre: Obidva sáčky zmiešame, pridáme 4 g sušeného alebo 10 g čerstvého droždia a 450 - 500 ml vlažnej vody. Vareškou v mise vypracujeme cesto (nie rukami), vložíme ho do vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej chlebíčkovej (alebo menšej tortovej) formy a necháme v teple 60-75 minút kysnúť. Pečieme pri teplote 170-180 ° C asi 60 minút. Príprava v domácej pekárni: Do pekárne nalejeme 450-500 ml vlažnej vody, vsypeme zmes na chlieb a na zmes nasypeme sušené droždie. Pre pečenie v domácej pekárni ETA použijeme program Sprint. Doba prípravy chleba vrátane miešania, kysnutia a pečenia trvá asi 2 hod. Zloženie Zemiakový škrob, ryžová múka, sójová múka, kukuričná múka, zemiakové vločky, zahusťovadlo guar, jedlá soľ do 2,5%, rasca, cukor, sójový lecitín, rastlinný olej, kyselina askorbová, kyselina citrónová.

    1,47 €

  • Směs na bezlepkový chléb tmavý 500 g

    skladom 1 - 2 ks

    Minimální trvanlivost do data uvedeného na přídavné etiketě. Hmotnost : 500 g ( - 3 % ) Složení : bezlepková směs ( pšeničný škrob deproteinovaný - vhodný pro bezlepkovou dietu, lupinová mouka LP 20,dextroza,guarová mouka E 412 zahušťovadlo,emulgátor lecitin,kyselina citrónová E 330,kyselina askorbová E 300), jablečná vláknina,sůl s jodem. 100 g výrobku průměrně obsahuje : energetická hodnota 1 350 kJ ( 322 kcal ), bílkoviny 3,11 g, sacharidy 72,7 g, tuky 1,64 g Obsah gliadinu je 2,36 mg / 100 g sušiny Přibaleno 10 g instantního droždí. Návod k přípravě tmavého chleba bezlepkového V přístroji Backmeister - 450-480 ml studené vody,500 g směsi a 10g droždí (přiložený balíček ) nasypat do mísící nádoby, nastavit program ¨Schnell ¨a spustit dle návodu. Chléb je upečený za 160 minut. Klasická příprava - 400-450 ml studené vody,500 g směsi a 10 g droždí ( přiložený balíček) mísit ručně nebo šlehačem 10 minut dohladka. Těsto nechat 20 minut kynout ,pak přehnětat, vložit do olejem vymazané formy a nechat kynout v teple cca 1 hodinu.Pečeme při teplotě 200 °C 60- 70 minut.

    2,28 €

  • NUTRIFREE Zmes na prípravu chleba bohatého na vlákninu, bezlepková 500 g

    skladom 3 - 5 ks

    Zloženie Kukuričný škrob, ryžová múka, pohánková múka, tapiokový škrob, cukor, rastlinná vláknina, soľ, zahusťovadlá: guárová múka a xantánová guma. Môže obsahovať stopy lupiny. Bez lepku, bez pšeničného škrobu, bez sóje, bez mlieka, bez vajec. Priemerné nutričné hodnoty na 100 g výrobku   Energetická hodnota 326 Kcal   1367 Kj Bielkoviny 3,7 g Sacharidy 76,4 g z toho cukry 2,6 g Tuky 0,7 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g Vláknina 8,2 g Sodík 0,7 g

    2,74 € -12% 3,11 €

  • WOLFBERRY Karob svätojánsky chlieb BIO 400 g

    skladom > 5 ks

    Karob má 3x vyšší obsah vápnika ako kakao, o 1/3 menej kalórií a 17x menej tuku ako klasické kakao. RAW a BIO kvalita. Použitie Karob plne vynahrádza kakao, je výborný v mlieku, kašiach, pudingoch. Môžeme ho pridávať do buchiet, cukroviniek, zákuskov, zmrzlín a ďalších sladkých dezertov. Zloženie Rozomletý lusk a dužina plodu karobu. Krajina pôvodu: Grécko.

    2,44 €

  • AGRITUR Džem z lesného ovocia TOP BIO 210 g

    skladom 3 - 5 ks

    Prémiový džem z lesného ovocia vyrobený bez použitia pektínu (gelfixu), cukru a akýchkoľvek zahusťovadiel. Vďaka procesu výroby pod tlakom menším ako 1 bar a maximálnej teplote 45 – 50°C si džemy uchovávajú všetky enzýmy, minerály a vitamíny, ktoré sa nachádzajú v ovocí. Tento proces výroby zabezpečí, že ovocie si zachová pôvodnú vôňu, farbu a chuť.  NA VÝROBU 100G DŽEMU BOLO POUŽITÝCH 145G ČERSTVÝCH A DOZRETÝCH LESNÝCH PLODOV. Divé čučoriedky (Vaccinuim myrtillus), ktoré sa používajú na výrobu džemu pochádzajú priamo z regionálneho parku Corno alle Scale. Čučoriedky rastú prirodzene v čistom a horskom prostredí vo výške 1000 – 1800 m.n.m. Čo sa týka kvality, tak ide o najlepšie čučoriedky nielen v Taliansku, ale aj na svete. Džemy TOP BIO patria medzi najkvalitnejšie džemy, ktoré sú dostupné na trhu, pretože sa v nich neničia enzýmy, vitamíny a minerály varom pri 100°C ako pri tradičnom spôsobe výroby džemov. ZLOŽENIE divé čučoriedky*, jahody*, maliny*,   koncentrovaná hroznová šťava*, citrónová šťava* *z biologického poľnohospodárstva VÝHODY TOP BIO DŽEMOV VYROBENÝCH Z OVOCIA OD FARMÁROV Bez zahusťovadiel (pektínu). Bez konzervantov. Bez umelých aróm. Bez farbív. Bez pridaného cukru (obsahujú len prirodzene sa vyskytujúci cukor v ovocí). Vyrobené z talianskeho ovocia pochádzajúceho priamo od farmárov. Ovocie je vypestované farmármi združenými v Cooperativa Agritur, ktorá sa nachádza v blízkosti regionálneho parku Corno alle Scale pri Bologni. S nízkym obsahom cukru, takže sú vhodné aj pre ľudí s nízkosacharidovou diétou. Ovocie sa zhromažďuje vo veľkom tlakovom kotli, ktorý je hermeticky uzatvorený (viď. obr.). Výhody tohto kotla sú pozoruhodné a zásadné pre zachovanie chuti, farby a vône spracovávaného ovocia. Tlakový kotol varí ovocie pod tlakom ( tlak je menší ako 1 bar). To umožňuje z ovocia extrahovať vodu už pri teplote 45 – 50 °C veľmi rýchlo, čím sa zachovajú nezmenené organoleptické vlastnosti spracovaného ovocia. Tento proces sa výrazne odlišuje od tradičného spracovania džemov pri teplote 100 °C. Nakoľko sa ovocie spracováva pod tlakom a pri teplote 45 – 50 °C, tak si ovocie zachováva prirodzenú farbu, pretože neoxiduje počas spracovávania. Spracované ovocie sa vyznačuje aj vynikajúcou vôňou a chuťou.  

    5,48 €

  • AGRITUR Figový džem TOP BIO 210 g

    skladom 3 - 5 ks

    Prémiový džem z fíg vyrobený bez použitia pektínu (gelfixu), cukru a akýchkoľvek zahusťovadiel. Vďaka procesu výroby pod tlakom menším ako 1 bar a maximálnej teplote 45 – 50°C si džemy uchovávajú všetky enzýmy, minerály a vitamíny, ktoré sa nachádzajú v ovocí. Tento proces výroby zabezpečí, že ovocie si zachová pôvodnú vôňu, farbu a chuť.  NA VÝROBU 100G DŽEMU BOLO POUŽITÝCH 110G ČERSTVÝCH A DOZRETÝCH FÍG. Džemy TOP BIO patria medzi najkvalitnejšie džemy, ktoré sú dostupné na trhu, pretože sa v nich neničia enzýmy, vitamíny a minerály varom pri 100°C ako pri tradičnom spôsobe výroby džemov. ZLOŽENIE figy*, koncentrovaná hroznová šťava*, citrónová šťava* *z biologického poľnohospodárstva VÝHODY TOP BIO DŽEMOV VYROBENÝCH Z OVOCIA OD FARMÁROV Bez zahusťovadiel (pektínu). Bez konzervantov. Bez umelých aróm. Bez farbív. Bez pridaného cukru (obsahujú len prirodzene sa vyskytujúci cukor v ovocí). Vyrobené z talianskeho ovocia pochádzajúceho priamo od farmárov. Ovocie je vypestované farmármi združenými v Cooperativa Agritur, ktorá sa nachádza v blízkosti regionálneho parku Corno alle Scale pri Bologni. S nízkym obsahom cukru, takže sú vhodné aj pre ľudí s nízkosacharidovou diétou. Ovocie sa zhromažďuje vo veľkom tlakovom kotli, ktorý je hermeticky uzatvorený (viď. obr.). Výhody tohto kotla sú pozoruhodné a zásadné pre zachovanie chuti, farby a vône spracovávaného ovocia. Tlakový kotol varí ovocie pod tlakom ( tlak je menší ako 1 bar). To umožňuje z ovocia extrahovať vodu už pri teplote 45 – 50 °C veľmi rýchlo, čím sa zachovajú nezmenené organoleptické vlastnosti spracovaného ovocia. Tento proces sa výrazne odlišuje od tradičného spracovania džemov pri teplote 100 °C. Nakoľko sa ovocie spracováva pod tlakom a pri teplote 45 – 50 °C, tak si ovocie zachováva prirodzenú farbu, pretože neoxiduje počas spracovávania. Spracované ovocie sa vyznačuje aj vynikajúcou vôňou a chuťou.  

    4,41 €

  • AGRITUR Čučoriedkový džem TOP BIO 210 g

    skladom 3 - 5 ks

    Prémiový džem z čučoriedok vyrobený bez použitia pektínu (gelfixu), cukru a akýchkoľvek zahusťovadiel. Vďaka procesu výroby pod tlakom menším ako 1 bar a maximálnej teplote 45 – 50°C si džemy uchovávajú všetky enzýmy, minerály a vitamíny, ktoré sa nachádzajú v ovocí. Tento proces výroby zabezpečí, že ovocie si zachová pôvodnú vôňu, farbu a chuť.  NA VÝROBU 100G DŽEMU BOLO POUŽITÝCH 130G ČERSTVÝCH A DOZRETÝCH ČUČORIEDOK. Divé čučoriedky (Vaccinuim myrtillus), ktoré sa používajú na výrobu džemu pochádzajú priamo z regionálneho parku Corno alle Scale. Čučoriedky rastú prirodzene v čistom a horskom prostredí vo výške 1000 – 1800 m.n.m. Čo sa týka kvality, tak ide o najlepšie čučoriedky nielen v Taliansku, ale aj na svete. Vždy sa vyrobí len limitované množstvo v závislosti od sezóny. Džemy TOP BIO patria medzi najkvalitnejšie džemy, ktoré sú dostupné na trhu, pretože sa v nich neničia enzýmy, vitamíny a minerály varom pri 100°C ako pri tradičnom spôsobe výroby džemov. ZLOŽENIE lesné čučoriedky* (75%), koncentrovaná hroznová šťava*, citrónová šťava* *z biologického poľnohospodárstva VÝHODY TOP BIO DŽEMOV VYROBENÝCH Z OVOCIA OD FARMÁROV Bez zahusťovadiel (pektínu). Bez konzervantov. Bez umelých aróm. Bez farbív. Bez pridaného cukru (obsahujú len prirodzene sa vyskytujúci cukor v ovocí). Vyrobené z talianskeho ovocia pochádzajúceho priamo od farmárov. Ovocie je vypestované farmármi združenými v Cooperativa Agritur, ktorá sa nachádza v blízkosti regionálneho parku Corno alle Scale pri Bologni. S nízkym obsahom cukru, takže sú vhodné aj pre ľudí s nízkosacharidovou diétou. Ovocie sa zhromažďuje vo veľkom tlakovom kotli, ktorý je hermeticky uzatvorený (viď. obr.). Výhody tohto kotla sú pozoruhodné a zásadné pre zachovanie chuti, farby a vône spracovávaného ovocia. Tlakový kotol varí ovocie pod tlakom ( tlak je menší ako 1 bar). To umožňuje z ovocia extrahovať vodu už pri teplote 45 – 50 °C veľmi rýchlo, čím sa zachovajú nezmenené organoleptické vlastnosti spracovaného ovocia. Tento proces sa výrazne odlišuje od tradičného spracovania džemov pri teplote 100 °C. Nakoľko sa ovocie spracováva pod tlakom a pri teplote 45 – 50 °C, tak si ovocie zachováva prirodzenú farbu, pretože neoxiduje počas spracovávania. Spracované ovocie sa vyznačuje aj vynikajúcou vôňou a chuťou.   NAJKVALITNEJŠÍ DŽEM TOP BIO VYROBENÝ BEZ POUŽITIA PEKTÍNU A CUKRU POČULI STE UŽ O ČIERNOM ZLATE A NAJKVALITNEJŠÍCH ČUČORIEDKACH NA SVETE? Naša spoločnosť ako jediná v strednej Európe spolupracuje so združením farmárov Agritur nachádzajúcom sa pri regionálnom parku Corno alle Scale na severe Talianska. Združenie Agritur vyrába najkvalitnejší čučoriedkový džem bez obsahu pektínu a cukru, len s použitím hroznovej a citrónovej šťavy. Na 100g džemu sa spotrebuje až 130g divých čučoriedok, ktoré sa zbierajú v prirodzene čistom a horskom prostredí vo výške 1000 – 1800 m.n.m v regionálnom parku Corno alle Scale. Dňa 16. júna 2016 bol čučoriedkový džem TOP BIO ocenený zlatou medailou za kvalitu v súťaži Confraternita dello Gnocco D´Oro (Zlatý knedlík). Do súťaže bolo zapojených 23 výrobcov džemov z 5 provincíí. Bologna (Emilia Romagna) - Lucca (Toskánsko) - Modena (Emilia Romagna) - Reggio Emilia (Emilia Romagna) - Florence (Toskánsko) Čučoriedkový džem TOP BIO bol hodnotený z hľadiska kvality. Výsledky analýzy: prítomnosť antokyanov. Posúdenie vedeckej analýzy vykonala Università di Modena e Reggio Emilia. Čo sú to antokyany? Výsledky z početných experimentálnych štúdií naznačujú, že ochranné protinádorové pôsobenie antokyánov spočíva predovšetkým v ich priamej antioxidačnej aktivite (označované sú ako „zhášače“ voľných radikálov). Okrem toho výrazne stimulujú účinnosť enzýmov vlastného organizmu detoxikujúcich karcinogény a brzdia dedičné štruktúry bunky (DNA) poškodzujúci vplyv týchto látok. Indukujú aj proces apoptózy (programovaná smrť) rakovinových buniek a brzdia ich množenie sa, pričom neovplyvňujú existenciu a tvorbu zdravých buniek. V už jestvujúcich nádoroch blokujú tzv. angiogenézu (tvorba ciev), čím obmedzujú ich rast i tvorbu metastáz. Ochranný potenciál antokyánov sa prejavuje v počiatočnej fáze a tiež v ďalších etapách vývoja nádorov, vrátane nádorov hrubého čreva.  

    5,48 €

  • AGRITUR Višňový džem TOP BIO 210g

    skladom 3 - 5 ks

    Prémiový džem z višní vyrobený bez použitia pektínu (gelfixu), cukru a akýchkoľvek zahusťovadiel. Vďaka procesu výroby pod tlakom menším ako 1 bar a maximálnej teplote 45 – 50°C si džemy uchovávajú všetky enzýmy, minerály a vitamíny, ktoré sa nachádzajú v ovocí. Tento proces výroby zabezpečí, že ovocie si zachová pôvodnú vôňu, farbu a chuť.  NA VÝROBU 100G DŽEMU BOLO POUŽITÝCH 180G ČERSTVÝCH A DOZRETÝCH VIŠNÍ. Džemy TOP BIO patria medzi najkvalitnejšie džemy, ktoré sú dostupné na trhu, pretože sa v nich neničia enzýmy, vitamíny a minerály varom pri 100°C ako pri tradičnom spôsobe výroby džemov. ZLOŽENIE višne*,   koncentrovaná hroznová šťava*, citrónová šťava* *z biologického poľnohospodárstva VÝHODY TOP BIO DŽEMOV VYROBENÝCH Z OVOCIA OD FARMÁROV Bez zahusťovadiel (pektínu). Bez konzervantov. Bez umelých aróm. Bez farbív. Bez pridaného cukru (obsahujú len prirodzene sa vyskytujúci cukor v ovocí). Vyrobené z ovocia pochádzajúceho priamo od farmárov. S nízkym obsahom cukru, takže sú vhodné aj pre ľudí s nízkosacharidovou diétou. Ovocie sa zhromažďuje vo veľkom tlakovom kotli, ktorý je hermeticky uzatvorený (viď. obr.). Výhody tohto kotla sú pozoruhodné a zásadné pre zachovanie chuti, farby a vône spracovávaného ovocia. Tlakový kotol varí ovocie pod tlakom ( tlak je menší ako 1 bar). To umožňuje z ovocia extrahovať vodu už pri teplote 45 – 50 °C veľmi rýchlo, čím sa zachovajú nezmenené organoleptické vlastnosti spracovaného ovocia. Tento proces sa výrazne odlišuje od tradičného spracovania džemov pri teplote 100 °C. Nakoľko sa ovocie spracováva pod tlakom a pri teplote 45 – 50 °C, tak si ovocie zachováva prirodzenú farbu, pretože neoxiduje počas spracovávania. Spracované ovocie sa vyznačuje aj vynikajúcou vôňou a chuťou.  

    5,48 €

  • BIOVEGAN BIO Kvásek špaldový sušený 30 g Výživový doplnok

    skladom > 5 ks

    Zloženie mleté celé zrno pšenica špalda * štartovacia kultúra Môže obsahovať stopy orechov, horčice a sójových bôbov. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva Údaje o výžive na 100 g Energetická hodnota 1 511 kJ / 357 kcal Tuky: 2,2 g z toho mastné kyseliny: 0,4 g Sacharidy: 65,0 g z toho cukry: 0,8 g Vláknina: 8,7 g Bielkoviny: 15,0 g Soľ: 0,01 g Alergény Lepok Skladovanie Uchovávajte na suchom mieste a chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.

    1,29 €

Najpredávanejšie značky

Akciová ponuka do vašej schránky

Výhodné ponuky nemusíte hľadať, pošleme vám ich e-mailom.

Skúste to, odhlásiť sa prípadne môžete kedykoľvek.

Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam