Nastavenie cookies: Aby web zostal tak, ako ho poznáte

Aby ste na našich stránkach rýchlo našli to, čo hľadáte, ušetrili veľa klikania a nezobrazovali sa vám reklamy na veci, ktoré vás nezaujímajú, potrebujeme od vás súhlas so spracovaním súborov cookies, tzn. malých súborov, ktoré sa ukladajú vo vašom prehliadači.

Podľa cookies vás na našich stránkach spoznáme a zobrazíme vám ich tak, aby fungovali správne a podľa vašich preferencií.
Upozorňujeme, že údaje zo súborov cookies sa môžu používať aj v personalizovaných reklamách. Ak nesúhlasíte, môžete povoliť iba nevyhnutné súbory cookies. Prejdite si podrobný prehľad cookies a podmienky ich používania .

MojaLekáreň.sk

Ryža bez palmového oleja PROBIO

Ryža obsahuje prevažne sacharidy, ale aj množstvo minerálov, vitamínov a dôležitej vlákniny. Obsah zdraviu prospešných látok samozrejme závisí od druhu ryže. Vyberte si z našej širokej ponuky!

PROBIO Risotto Arborio BIO 250 g

PROBIO Risotto Arborio BIO 250 g

Klasické talianske risotto je krémovej konzistencie a jemnej chuti,…

100 % (1x)
Na sklade viac ako 5 kusov

3,46 €

Do košíka
Do košíka

Ryža - detailný popis

Druhy ryže

  • Väčšina z nás zaiste pozná onu bielu ryžu, ktorú nájdeme v každom obchode. Ovšem vďaka svojej úprave, kedy je zrno zbavené šupky, klíčku a vyleštené, stráca dôležité látky. Jej varenie je veľmi rýchle a jednoduché.
  • Lepšie je na tom hnedá ryža. Býva tiež označovaná ako natural ryža. Tento druh ryže obsahuje klíček i značnú časť šupky, takže je určite nutrične cennejšia. Varí sa síce dlhšie a má väčšie sklony k žltnutiu, ale jej obsah vitamínov (B1, B2, E) a minerálov (horčík, fosfor, vápnik), vám všetko vynahradí.
  • Parboiled ryža je akýsi kompromis medzi bielou a hnedou ryžou. Je upravená špeciálnou technológiou, aby sa skôr uvarila a pritom obsahuje viac prospešných látok než biela ryža.
  • Basmati ryža je obľúbená v ázijskej kuchyni. Má orieškovú chuť a výraznejšiu vôňu. Patrí medzi najkvalitnejšie druhy ryže. Vychutnajte si i vy ryžu basmati.
  • Už ste vyskúšali jazmínovú ryžu? Pri varení uvolňuje jemnú arómu jazmínu. Je podobná basmati ryži, ale po uvarení je o niečo viac lepivá. Vyskúšajte napríklad jazmínovú ryžu Wolfberry.
  • Divoká alebo tiež planá ryža sa hojne využíva do rôznych šalátov. Jej doba varenia je ovšem až 60 minút.
  • Červená ryža je nelúpaná a vďaka tomu má zrno červenohnedú farbu. Má orechovú chuť.
  • Čierna ryža u nás nie je príliš známa. Je pestovaná v Číne a má sladkastú chuť. Podľa štúdií táto ryža obsahuje i nezanedbateľné množstvo antioxidantov.

Kategóriu Ryža nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz

Obľúbené značky

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.