MojaLekáreň.sk

Netradičné vianočné sladkosti: Maslové guľôčky z bambuckého masla

Vianoce doslova nabádajú k maškrteniu sladkého, ale... maškrtiť sa dá aj zdravo! Pripravili sme pre vás pár zdravých receptov z trochu netradičných surovín. Prečo teda tento rok nevyskúšať niečo nové?

Netradičné vianočné sladkosti: Maslové guľôčky z bambuckého masla
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Maslové guľôčky z bambuckého masla

Čo budeme potrebovať:

  • 80 g bio bambuckého masla
  • 20 g kokosového cukru
  • 150 g špaldovej múky
  • 16 g (2 balenia) bio vanilkového trstinového cukru
  • 20 g lieskových orieškov

Postup:

  • najprv opražíme lieskové oriešky - vložte do predhriatej rúry na 175°C a 5 minút pražte
  • vytiahnite z rúry a zbavte oriešky tenkej šupky
  • múku preosejte a zmiešajte s kokosovým a vanilkovým cukrom (jeden balíček cukru si nechajte na obaľovanie guličiek po upečení)
  • na miernom plameni rozpustite bio bambucké maslo
  • všetky suroviny zmiešajte a vytvorte cesto
  • dajte cesto do chladničky na hodinu oddýchnuť
  • odkrojte z cesta malý kúsok, sformujte do malej placky
  • dovnútra dajte lieskový oriešok a utvorte guľôčku
  • pečte v predhriatej rúre na 175°C cca 20 minút a
  • ešte horúce obaľte vo vanilkovom trstinovom cukre

Prečo bambucké maslo?

Bio bambucké maslo je skvelou alternatívou pre prípravu vegánskych pokrmov. Dodá príjemnú orieškovú chuť a možno ho použiť v slanej aj sladkej kuchyni. Je bohaté na nenasýtené mastné kyseliny a množstvo vitamínov - A, D, E a .F.

Prečo kokosový cukor?

Kokosový cukor je zdravšou variantou klasického, bieleho cukru. V porovnaní s "klasickým" cukrom má kokosový vyššie hladiny minerálov, železa a zinku. Podporuje pomalší prísun energie a zabraňuje tak vysokému nárastu cukru v krvi a jeho poklesu na minimum. Zaujíma vás, ako je to s jeho glykemickým indexom a ako je na tom medzi ostatnými sladidlami? Dozviete sa v našom článku.

Prečo špaldová múka?

Špalda je jednou z najstarších pestovaných obilnín. Na rozdiel od "klasickej" múky sa špalda spracováva celá a obsahuje tak vysoké podiely vitamínu B, vlákniny a je zdrojom kvalitných bielkovín a komplexných sacharidov. Aj napriek obsahu lepku je organizmom veľmi dobre tolerovaná.

Navštívte súvisiace produktové kategórie
Lieky na trávenie Bio potraviny

Prečítajte si tiež

Zápal ďasien môže byť spôsobený nedostatočnou zubnou hygienou, zlou technikou čistenia zubov alebo nevhodným vybavením, najmä príliš tvrdými zubnými kefkami alebo nevhodnými ústnymi vodami. Príčin…

viac

Pľúcnik lekársky (Pulmonaria officinalis) je trvalá bylina so stonkou pokrytou jemnými chĺpkami a vajcovitými listami s jasne bielymi škvrnami - odtiaľ pochádza jej názov - pľúcnik. Táto bylina…

viac

Podľa vyhlášky o cestnej premávke musí byť pes pri jazde v aute zabezpečený tak, aby nebola ohrozená bezpečnosť vodiča, prepravovaných osôb alebo zvierat a bezpečnosť cestnej premávky. Nie je však…

viac

Glutatión (GSH) je jedným z najsilnejších a najúčinnejších antioxidantov, ktorý viaže voľné radikály a chráni tak organizmus pred oxidačným stresom. Nachádza sa v každej bunke nášho tela. Telo si ho…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.