MojaLekáreň.sk

Netradičné vianočné sladkosti: Maslové guľôčky z bambuckého masla

Vianoce doslova nabádajú k maškrteniu sladkého, ale... maškrtiť sa dá aj zdravo! Pripravili sme pre vás pár zdravých receptov z trochu netradičných surovín. Prečo teda tento rok nevyskúšať niečo nové?

Netradičné vianočné sladkosti: Maslové guľôčky z bambuckého masla
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Maslové guľôčky z bambuckého masla

Čo budeme potrebovať:

  • 80 g bio bambuckého masla
  • 20 g kokosového cukru
  • 150 g špaldovej múky
  • 16 g (2 balenia) bio vanilkového trstinového cukru
  • 20 g lieskových orieškov

Postup:

  • najprv opražíme lieskové oriešky - vložte do predhriatej rúry na 175°C a 5 minút pražte
  • vytiahnite z rúry a zbavte oriešky tenkej šupky
  • múku preosejte a zmiešajte s kokosovým a vanilkovým cukrom (jeden balíček cukru si nechajte na obaľovanie guličiek po upečení)
  • na miernom plameni rozpustite bio bambucké maslo
  • všetky suroviny zmiešajte a vytvorte cesto
  • dajte cesto do chladničky na hodinu oddýchnuť
  • odkrojte z cesta malý kúsok, sformujte do malej placky
  • dovnútra dajte lieskový oriešok a utvorte guľôčku
  • pečte v predhriatej rúre na 175°C cca 20 minút a
  • ešte horúce obaľte vo vanilkovom trstinovom cukre

Prečo bambucké maslo?

Bio bambucké maslo je skvelou alternatívou pre prípravu vegánskych pokrmov. Dodá príjemnú orieškovú chuť a možno ho použiť v slanej aj sladkej kuchyni. Je bohaté na nenasýtené mastné kyseliny a množstvo vitamínov - A, D, E a .F.

Prečo kokosový cukor?

Kokosový cukor je zdravšou variantou klasického, bieleho cukru. V porovnaní s "klasickým" cukrom má kokosový vyššie hladiny minerálov, železa a zinku. Podporuje pomalší prísun energie a zabraňuje tak vysokému nárastu cukru v krvi a jeho poklesu na minimum. Zaujíma vás, ako je to s jeho glykemickým indexom a ako je na tom medzi ostatnými sladidlami? Dozviete sa v našom článku.

Prečo špaldová múka?

Špalda je jednou z najstarších pestovaných obilnín. Na rozdiel od "klasickej" múky sa špalda spracováva celá a obsahuje tak vysoké podiely vitamínu B, vlákniny a je zdrojom kvalitných bielkovín a komplexných sacharidov. Aj napriek obsahu lepku je organizmom veľmi dobre tolerovaná.

Navštívte súvisiace produktové kategórie
Lieky na trávenie Bio potraviny

Prečítajte si tiež

Betaglukány (niekedy nazývané imunoglukány) sú prirodzene sa vyskytujúce polysacharidy, ktoré sa nachádzajú v hubách, baktériách a rastlinách. Nájdete ich v našom sortimente výživových doplnkov - či…

viac

Hovädzí kolagén ľudia na stránkach MojaLekáraň.sk nakupujú dva a pol násobne viac ako ten morský. Často si myslia, že je výživný najmä pre kĺby a kosti. Nie je to tak. Odborníčka a lekárnička online…

viac

Ľanové semienko sa pestuje v dvoch odrodách (hnedý ľan a zlatý ľan) a má mnoho zdravotných výhod. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov a rád, prečo by ste ho mali pravidelne zaraďovať do svojho…

viac

Mandle sú komplexným zdrojom živín - preto sú obľúbené nielen u priaznivcov rôznych diét (vegetariánov, nízkosacharidovej, keto či paleo diéty), ale aj u ľudí s potravinovými alergiami - sú…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.