Nastavenie cookies: Aby web zostal tak, ako ho poznáte

Aby ste na našich stránkach rýchlo našli to, čo hľadáte, ušetrili veľa klikania a nezobrazovali sa vám reklamy na veci, ktoré vás nezaujímajú, potrebujeme od vás súhlas so spracovaním súborov cookies, tzn. malých súborov, ktoré sa ukladajú vo vašom prehliadači.

Podľa cookies vás na našich stránkach spoznáme a zobrazíme vám ich tak, aby fungovali správne a podľa vašich preferencií.
Upozorňujeme, že údaje zo súborov cookies sa môžu používať aj v personalizovaných reklamách. Ak nesúhlasíte, môžete povoliť iba nevyhnutné súbory cookies. Prejdite si podrobný prehľad cookies a podmienky ich používania .

MojaLekáreň.sk

Netradičné vianočné sladkosti: Maslové guľôčky z bambuckého masla

Vianoce doslova nabádajú k maškrteniu sladkého, ale... maškrtiť sa dá aj zdravo! Pripravili sme pre vás pár zdravých receptov z trochu netradičných surovín. Prečo teda tento rok nevyskúšať niečo nové?

Netradičné vianočné sladkosti: Maslové guľôčky z bambuckého masla
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Maslové guľôčky z bambuckého masla

Čo budeme potrebovať:

  • 80 g bio bambuckého masla
  • 20 g kokosového cukru
  • 150 g špaldovej múky
  • 16 g (2 balenia) bio vanilkového trstinového cukru
  • 20 g lieskových orieškov

Postup:

  • najprv opražíme lieskové oriešky - vložte do predhriatej rúry na 175°C a 5 minút pražte
  • vytiahnite z rúry a zbavte oriešky tenkej šupky
  • múku preosejte a zmiešajte s kokosovým a vanilkovým cukrom (jeden balíček cukru si nechajte na obaľovanie guličiek po upečení)
  • na miernom plameni rozpustite bio bambucké maslo
  • všetky suroviny zmiešajte a vytvorte cesto
  • dajte cesto do chladničky na hodinu oddýchnuť
  • odkrojte z cesta malý kúsok, sformujte do malej placky
  • dovnútra dajte lieskový oriešok a utvorte guľôčku
  • pečte v predhriatej rúre na 175°C cca 20 minút a
  • ešte horúce obaľte vo vanilkovom trstinovom cukre

Prečo bambucké maslo?

Bio bambucké maslo je skvelou alternatívou pre prípravu vegánskych pokrmov. Dodá príjemnú orieškovú chuť a možno ho použiť v slanej aj sladkej kuchyni. Je bohaté na nenasýtené mastné kyseliny a množstvo vitamínov - A, D, E a .F.

Prečo kokosový cukor?

Kokosový cukor je zdravšou variantou klasického, bieleho cukru. V porovnaní s "klasickým" cukrom má kokosový vyššie hladiny minerálov, železa a zinku. Podporuje pomalší prísun energie a zabraňuje tak vysokému nárastu cukru v krvi a jeho poklesu na minimum. Zaujíma vás, ako je to s jeho glykemickým indexom a ako je na tom medzi ostatnými sladidlami? Dozviete sa v našom článku.

Prečo špaldová múka?

Špalda je jednou z najstarších pestovaných obilnín. Na rozdiel od "klasickej" múky sa špalda spracováva celá a obsahuje tak vysoké podiely vitamínu B, vlákniny a je zdrojom kvalitných bielkovín a komplexných sacharidov. Aj napriek obsahu lepku je organizmom veľmi dobre tolerovaná.

3. december 2018
Navštívte súvisiace produktové kategórie
Lieky na trávenie Bio potraviny

Prečítajte si tiež

Čaj Matcha sa od klasického zeleného čaju líši pestovaním, prípravou a tiež svojimi účinkami, ktoré sú oveľa intenzívnejšie. Pochádza z Číny, kam ho priniesli japonskí majstri. Príprava čaju bola pre…

viac

Hantavírus je rod vírusov z čeľade Hantaviridae, ktoré sa prirodzene vyskytujú u hlodavcov a môžu spôsobiť závažné ochorenie u ľudí. K prenosu na človeka dochádza predovšetkým vdýchnutím moču,…

viac

Berberín je prírodná látka s dlhou históriou používania v tradičnej medicíne. Tento rastlinný alkaloid sa získava z dúšky a iných liečivých rastlín a je známy svojimi pozitívnymi účinkami na…

viac

Medovka je skvelým prírodným pomocníkom na podporu zdravia a pohody. Jej používanie môže priniesť mnoho výhod, ak sa používa správne a s ohľadom na individuálne potreby.

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.