Obľúbené položky

Úvodná stránka » Magazín MojaLekáreň.sk » Články a blogy » Netradičné vianočné sladkosti: Maslové guľôčky z bambuckého masla

Netradičné vianočné sladkosti: Maslové guľôčky z bambuckého masla

Trávenie Zdravie z prírody

Vianoce doslova nabádajú k maškrteniu sladkého, ale... maškrtiť sa dá aj zdravo! Pripravili sme pre vás pár zdravých receptov z trochu netradičných surovín. Prečo teda tento rok nevyskúšať niečo nové?

Netradičné vianočné sladkosti: Maslové guľôčky z bambuckého masla

Maslové guľôčky z bambuckého masla

Čo budeme potrebovať:

  • 80 g bio bambuckého masla
  • 20 g kokosového cukru
  • 150 g špaldovej múky
  • 16 g (2 balenia) bio vanilkového trstinového cukru
  • 20 g lieskových orieškov

Postup:

  • najprv opražíme lieskové oriešky - vložte do predhriatej rúry na 175°C a 5 minút pražte
  • vytiahnite z rúry a zbavte oriešky tenkej šupky
  • múku preosejte a zmiešajte s kokosovým a vanilkovým cukrom (jeden balíček cukru si nechajte na obaľovanie guličiek po upečení)
  • na miernom plameni rozpustite bio bambucké maslo
  • všetky suroviny zmiešajte a vytvorte cesto
  • dajte cesto do chladničky na hodinu oddýchnuť
  • odkrojte z cesta malý kúsok, sformujte do malej placky
  • dovnútra dajte lieskový oriešok a utvorte guľôčku
  • pečte v predhriatej rúre na 175°C cca 20 minút a
  • ešte horúce obaľte vo vanilkovom trstinovom cukre

Prečo bambucké maslo?

Bio bambucké maslo je skvelou alternatívou pre prípravu vegánskych pokrmov. Dodá príjemnú orieškovú chuť a možno ho použiť v slanej aj sladkej kuchyni. Je bohaté na nenasýtené mastné kyseliny a množstvo vitamínov - A, D, E a .F.

Prečo kokosový cukor?

Kokosový cukor je zdravšou variantou klasického, bieleho cukru. V porovnaní s "klasickým" cukrom má kokosový vyššie hladiny minerálov, železa a zinku. Podporuje pomalší prísun energie a zabraňuje tak vysokému nárastu cukru v krvi a jeho poklesu na minimum. Zaujíma vás, ako je to s jeho glykemickým indexom a ako je na tom medzi ostatnými sladidlami? Dozviete sa v našom článku.

Prečo špaldová múka?

Špalda je jednou z najstarších pestovaných obilnín. Na rozdiel od "klasickej" múky sa špalda spracováva celá a obsahuje tak vysoké podiely vitamínu B, vlákniny a je zdrojom kvalitných bielkovín a komplexných sacharidov. Aj napriek obsahu lepku je organizmom veľmi dobre tolerovaná.

Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam