Doprava zadarmo nad 20 €. Prihláste sa k newsletteru!
MojaLekáreň.sk

Netradičné vianočné sladkosti: Maslové guľôčky z bambuckého masla

Netradičné vianočné sladkosti: Maslové guľôčky z bambuckého masla
Zdielať

Vianoce doslova nabádajú k maškrteniu sladkého, ale... maškrtiť sa dá aj zdravo! Pripravili sme pre vás pár zdravých receptov z trochu netradičných surovín. Prečo teda tento rok nevyskúšať niečo nové?

Maslové guľôčky z bambuckého masla

Čo budeme potrebovať:

  • 80 g bio bambuckého masla
  • 20 g kokosového cukru
  • 150 g špaldovej múky
  • 16 g (2 balenia) bio vanilkového trstinového cukru
  • 20 g lieskových orieškov

Postup:

  • najprv opražíme lieskové oriešky - vložte do predhriatej rúry na 175°C a 5 minút pražte
  • vytiahnite z rúry a zbavte oriešky tenkej šupky
  • múku preosejte a zmiešajte s kokosovým a vanilkovým cukrom (jeden balíček cukru si nechajte na obaľovanie guličiek po upečení)
  • na miernom plameni rozpustite bio bambucké maslo
  • všetky suroviny zmiešajte a vytvorte cesto
  • dajte cesto do chladničky na hodinu oddýchnuť
  • odkrojte z cesta malý kúsok, sformujte do malej placky
  • dovnútra dajte lieskový oriešok a utvorte guľôčku
  • pečte v predhriatej rúre na 175°C cca 20 minút a
  • ešte horúce obaľte vo vanilkovom trstinovom cukre

Prečo bambucké maslo?

Bio bambucké maslo je skvelou alternatívou pre prípravu vegánskych pokrmov. Dodá príjemnú orieškovú chuť a možno ho použiť v slanej aj sladkej kuchyni. Je bohaté na nenasýtené mastné kyseliny a množstvo vitamínov - A, D, E a .F.

Prečo kokosový cukor?

Kokosový cukor je zdravšou variantou klasického, bieleho cukru. V porovnaní s "klasickým" cukrom má kokosový vyššie hladiny minerálov, železa a zinku. Podporuje pomalší prísun energie a zabraňuje tak vysokému nárastu cukru v krvi a jeho poklesu na minimum. Zaujíma vás, ako je to s jeho glykemickým indexom a ako je na tom medzi ostatnými sladidlami? Dozviete sa v našom článku.

Prečo špaldová múka?

Špalda je jednou z najstarších pestovaných obilnín. Na rozdiel od "klasickej" múky sa špalda spracováva celá a obsahuje tak vysoké podiely vitamínu B, vlákniny a je zdrojom kvalitných bielkovín a komplexných sacharidov. Aj napriek obsahu lepku je organizmom veľmi dobre tolerovaná.

3. december 2018
Máte otázku k článku? Napíšte nám!

Prečítajte si tiež

Možno už ste niekedy skúšali rozmixovať ovocie so smotanou a šupnúť túto zmes do mrazničky s nádejou, že si po pár hodinách pochutnáte na skvelej zmrzline... Lenže namiesto zmrzliny na vás čakala…

viac

Ide o ochorenie, prejavujúce sa zápalom hrtana a trpia na neho ako dospelí, tak deti. Laryngitída nie je väčšinou nebezpečná, ale napriek tomu sa oplatí vedieť, ako sa prejavuje a ako jej predchádzať.

viac

Pre správne fungovanie organizmu je nutné piť dostatočné množstvo tekutín. Napriek tomu miernou dehydratáciou trpí stále veľký počet ľudí. Rizikovejšie skupiny sú deti a seniori, u ktorých by sme na…

viac

Tiež si v lete užívate všetko to ovocie okolo? Jahody, ríbezle, čučoriedky a marhule k letu proste patria. A čarovať so sladkým ovocím sa dá aj bez múky. Niekedy sa ho tiež oplatí dať dohromady s…

viac
Spýtajte sa lekárnika

Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním.

Zistiť viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.