MojaLekáreň.sk

Dračia krv

Dračia krv alebo Sangre de Drago je prírodná tekutá živica tmavočervenej farby, ktorá má v Peru dlhú tradíciu a v minulosti sa používala aj v starovekom Grécku, Ríme, Indii alebo Číne. Hoci niekoľko vykonaných testov nevyvracia účinky Dračej krvi, vedci sa zhodujú, že na potvrdenie jej skutočného účinku na ľudské zdravie je potrebných ešte mnoho štúdií.

Dračia krv
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Dračia krv - použitie

Dračiu krv možno užívať vo forme sušeného extraktu, kapsúl alebo najčastejšie kvapiek či tinktúry. Vždy je dôležité dodržiavať dávkovanie uvedené v príbalovom letáku a nikdy neprekračovať maximálnu dennú dávku.

Dračia krv - zloženie

Dračia krv má úplne výnimočné zloženie. Obsahuje totiž aktívne látky, ako sú napríklad:

  • Antioxidanty pomáhajú z tela odvádzať voľné radikály, teda látky, ktoré tu vznikajú ako vedľajší produkt látkovej výmeny a môžu značne poškodiť bunky nášho organizmu. Voľné radikály totiž urýchľujú proces starnutia buniek nášho tela, čo môže viesť k rozvoju chorôb. Detoxikácia by teda mala byť pravidelnou súčasťou nášho životného štýlu.
  • Taníny čiže triesloviny patrí medzi polymérne fenolové zlúčeniny, sú prirodzenou súčasťou mnohých potravín, ktoré ovplyvňujú svojou trpkou chuťou a aj ony pôsobia na náš organizmus detoxikačne.
  • Lignany sú polyfenoly, ktoré sa najčastejšie nachádzajú v celých zrnách a rôznych semenách, vplyvom spracovania sa však z výsledných pokrmov vytrácajú, teda na ne naša strava nebýva príliš bohatá. Pritom sú pre organizmus veľmi dôležité. Podporujú totiž správne fungovanie imunitného a obehového systému.
  • Taspín patrí do skupiny alkaloidov, teda látok, ktoré sú v malých dávkach zdraviu prospešné, v dávkach vysokých sú ale toxické.
  • Nenasýtené mastné kyseliny majú vyslovene blahodarný vplyv na náš organizmus, pretože prispievajú k udržiavaniu správnej hladiny tukov a cholesterolu v krvi.

Dračia krv nie je liek

Pamätajte na to, že Dračia krv nie je liek, ale výživový doplnok. Liek by preto nikdy nemal nahrádzať akúkoľvek predpísanú liečbu a v prípade, že ho chceme kombinovať s užívaním liekov, je na mieste sa o tom najprv poradiť s ošetrujúcim lekárom či lekárnikom.

Dračia krv a nežiaduce účinky

Dračia krv sa vyslovene neodporúča pacientom, ktorí užívajú lieky na riedenie krvi a vzhľadom na obsah alkaloidov by sa jej mali vyhnúť tiež deti a tehotné a dojčiace ženy. Zároveň je dobré vziať na vedomie, že Dračia krv môže mať občas nežiaduce účinky v podobe zápchy či obehových ťažkostí.

Ak si nie ste istí svojím zdravotným stavom a vhodnosti užívania doplnkov stravy Dračia krv, poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom.

Všetky zdravotné, nutričné či liečebné tvrdenia sú v rámci legislatívy EÚ výrazne obmedzené. Pri tvorbe článkov smieme vychádzať iba zo schválených tvrdení, ktoré uvádza platná legislatíva.

Prečítajte si tiež

Hylak Forte nie je dostupný v lekárňach (kamenných aj internetových). Podľa predbežných informácií by mohol byť k dispozícii v júli 2024. Keďže ide o registrovaný liek so špecifickým zložením,…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

Vitamín K sa podieľa na tvorbe zrážacích faktorov, a tým ovplyvňuje správnu zrážanlivosť krvi. Okrem toho pravdepodobne ovplyvňuje tvorbu bielkoviny, ktorá je zodpovedná za viazanie vápnika v…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.