MojaLekáreň.sk

Čo robiť pri bolesti hlavy v tehotenstve

Bolesť hlavy je častým príznakom, ktorý sprevádza tehotenstvo. Poradíme vám, aké lieky alebo liečba na ňu zaberajú a zároveň neohrozia vaše zdravie ani zdravie vášho budúceho dieťaťa.

Čo robiť pri bolesti hlavy v tehotenstve
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Lieky

  • Počas celého tehotenstva sa môže užívať paracetamol.
Hoci sú tieto analgetiká v tehotenstve povolené, tehotná žena by k nim mala vždy pristupovať opatrne a používať ich len v prípadoch, keď sa bolesť hlavy nedá zvládnuť inak.

Přírodní tipy na bolest hlavy u těhotných

Keď vás už bolí hlava, nájdite pokoj, zavrite oči, stlmte svetlá. Skvelý je chladivý obklad s esenciálnym olejom z eukalyptu, mäty alebo levandule. Tieto oleje prirodzene ochladzujú a odvádzajú nadmerné teplo. Osvedčené sú zmesi esenciálnych olejov od Nobilis Tilia alebo Migrenol od Dr. Popova. U niektorých dobre funguje aj klasická tigria masť na spánky. Ak je bolesť silná a neprestáva, je možné užiť niektoré z vyššie uvedených analgetík.

Ako predchádzať bolestiam hlavy u tehotných žien

Bolestiam hlavy sa často predchádza pitím dostatočného množstva vody. Niekedy je na vine aj nedostatok minerálov, najmä horčíka. Tehotná žena môže ľahko dostať horčík do tela konzumáciou stravy bohatej na horčík, napríklad mandlí, užívaním vhodného doplnku stravy s horčíkom a kúpaním nôh (dlhšie kúpele počas tehotenstva neodporúčame) v Epsomskej soli, z ktorej sa horčík dostáva do tela cez pokožku. Na masáž je vhodný levanduľový olej.

Na pitie môže tehotná žena okrem čistej vody siahnuť po ovocnom čaji, ktorý rozprúdi krv, doplní tekutiny a môže priniesť aj úľavu. Bylinky, ktoré môže tehotná žena piť, sú harmanček, v menšej miere mäta a tiež levanduľa.
 

Online lekárnici

Potrebujete viac informácií alebo si nie ste istí, čo môžete a čo nemôžete užívať pri tehotenských bolestiach hlavy? Kontaktujte našich online lekárnikov!

Témy článku
Bolesť Ženy
Navštívte súvisiace produktové kategórie
Bolesť hlavy a migréna Prírodné pleťové oleje

Prečítajte si tiež

Hylak Forte nie je dostupný v lekárňach (kamenných aj internetových). Podľa predbežných informácií by mohol byť k dispozícii v júli 2024. Keďže ide o registrovaný liek so špecifickým zložením,…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

Dračia krv alebo Sangre de Drago je prírodná tekutá živica tmavočervenej farby, ktorá má v Peru dlhú tradíciu a v minulosti sa používala aj v starovekom Grécku, Ríme, Indii alebo Číne. Hoci niekoľko…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.