Špaldová múka je zdravšia a výživnejšia ako múka pšeničná. Má vynikajúcu orieškovú chuť. Je ľahko stráviteľná a v kuchyni má široké využitie.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Pšenica špalda (Triticum spelta L.) patrí k najstarším kultúrnym obilninám, ktorá sa v prehistorickej dobe pestovala predovšetkým na Blízkom východe. Špalda je veľmi ľahko stráviteľná, má orieškovú chuť a patrí do skupiny pluchatých pšeníc.
Chleby s prídavkom špaldovej múky majú výraznú chlebovú vôňu, veľký objem, krásne popraskanú kôrku, perfektne chutia a dlho vydržia vláčne a čerstvé. Špalda navyše obsahuje takmer všetky základné zložky dôležité pre organizmus. Vďaka väčšiemu podielu aleurónovej vrstvy tak obsahuje pšenica špalda v priemere 16 % bielkovín, čo je oveľa viac, než u klasickej pšenice.
Aminokyselinové zloženie je u klasickej pšenice a špaldy takmer totožné, iba obsah esenciálnych aminokyselín je u špaldy vyšší. Špalda tak obsahuje pomerne značné množstvo nenasýtených mastných kyselín a neobsahuje cholesterol. Obsah lepku sa v nej pohybuje okolo 40 % a jeho kvalita je veľmi vysoká. Konzumácia špaldovej múky ale v niektorých prípadoch alergiu u celiatikov vôbec nevyvoláva, v každom prípade je ale jej konzumáciu nutné prediskutovať s lekárom.
Špalda, vďaka tomu, že nie je šľachtená, si zachováva svoje prirodzené vlastnosti a má orieškovú chuť. Vo Wolfberry špaldovej múke nájdete celú škálu minerálnych látok, vitamínov a viac než 12 % bielkovín. Je vyrábaná zo zŕn rastlín pestovaných v BIO kvalite na kontrolovanom ekologickom poľnohospodárstve. Výborne sa hodí na pečenie chleba a rôzneho pečiva, ale aj na prípravu závariek do polievky alebo na zahusťovanie pokrmov.
Energia: 1214 kJ/290 kcal; Bielkoviny: 12,5 g; Tuky: 2 g; Sacharidy: 55 g; Vláknina: 4 g; Voda: maximálne 11 g.
BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002
Vápnik: 38 mg; Železo: 4 mg; Draslík: 385 mg; Sodík: 8 mg.
Lepok
Holandsko.
400 g
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.