Vyrába sa z koreňa kríkov manioku. Je významným zdrojom karbohydrátov s nízkym obsahom cholesterolu. Univerzálna kuchynská prísada.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Tapiokovú múku môžete použiť ako univerzálnu kuchynskú prísadu. Ako zahusťovadlo do polievok, omáčok a dusených jedál, k príprave krémov, pri pečení múčnikov a dezertov alebo na výrobu výborného pudingu. Ideálna je tiež ako náhrada želatíny či ryže.
Rovnako ako v našich krajinách používame pri varení zemiakový alebo kukuričný škrob, tak siahajú Juhoameričania a Aziati po tapioke. Na rozdiel od tunajších škrobov vyniká tapioka svojím univerzálnym využitím. Nepatrí k strukovinám ani obilninám a neobsahuje teda lepok či iné alergény. Je vyhľadávaná pri bezlepkovej, bezlaktózovej, Paleo alebo nízkocholesterolovej diéte. Je však nevhodná pri nízkosacharidovej diéte - obsahuje totiž toľko komplexných sacharidov ako zemiaky. Ak sa zaujímate o zdravú výživu, potom by tapioka rozhodne nemala uniknúť vašej pozornosti.
Energetická hodnota: 1485 kJ/350 kcal; Tuky: 0,5 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g; Sacharidy: 86 g; z toho cukry: 0,5 g; Vláknina: 0,9 g; Bielkoviny: 0,5 g; Soľ: 0,1 g.
100% škrob z hľúz kríka manioku.
Thajsko.
Skladujte v suchu.
400 g
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Sme online každý
pracovný deň
9:00 - 14:00
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.